Nieuws Vlaams Brabant Doorgroeibedrijf voert managementwissels door, CEO koopt medeoprichter uit

Doorgroeibedrijf voert managementwissels door, CEO koopt medeoprichter uit

Benoît Carlier (l.) en François Lecocq (r.)

Doorgroeibedrijf voert managementwissels door, CEO koopt medeoprichter uit

OUDERGEM –  De Brusselse IT-dienstenleverancier DigiTribe heeft enkele managementwissels doorgevoerd.  Bovendien is CEO François Lecocq de enige overblijvende aandeelhouder nadat hij de 30% aandelen van medeoprichter en IT-groep BuSi overnam.

De specialist in cyberbeveiliging, cloud en digital enablement verwelkomt Benoît Carlier als nieuwe partner en Chief Operating Officer. Hij treedt toe tot de directie van het bedrijf, samen met Laurent Goffinon, die gepromoveerd is tot Chief Digital Officer. De oprichter en CEO van DigiTribe, François Lecocq, heeft de aandelen van IT-groep en medeoprichter BuSI overgenomen en is nu de enige aandeelhouder van DigiTribe. Na deze transactie en met het nieuwe management verwacht DigiTribe tegen het einde van 2021 een omzet van 10 miljoen euro te behalen.

Twee nieuwe directeurs

Tot voor kort was Benoît Carlier (41) Country Director België bij Huxley, een internationaal rekruterings- en consultingbedrijf gespecialiseerd in IT, financiën en engineering. De voorbije 12 jaar bekleedde hij er verschillende strategische functies. Daarvoor werkte hij 5 jaar bij het marketingbureau Luon. Hij heeft een bachelor in marketing van EPHEC. Daarnaast zal Laurent Goffinon (30) de rol van Chief Digital Officer op zich nemen binnen de directie van DigiTribe. Hij moet de DigiTribe community begeleiden en het potentieel ontginnen voor nieuwe Tribes in verschillende technologieën. Laurent Goffinon is sinds 2018 aan boord bij DigiTribe als Resource & Delivery Manager. Sinds eind 2019 heeft hij ook de leiding over de Digital Labs en innovatiecellen van het bedrijf die klanten ondersteunen bij hun digitale transities.

50 medewerkers

DigiTribe is in 2017 opgericht met de steun van de IT-groep BuSI. Vorige maand nam François Lecocq de 30% aandelen van de medeoprichter over. De CEO is nu de enige aandeelhouder. In 2020 kende DigiTribe een opmerkelijke groei van 25%, goed voor een omzet van 6 miljoen euro.  CEO François Lecocq: “in vier jaar tijd zijn we erin geslaagd een stabiele onderneming op te bouwen met een team van 50 consultants. Nu beginnen we aan een nieuw hoofdstuk, met erg goede toekomstperspectieven. Ik ben dan ook zeer tevreden dat Benoît Carlier en Laurent Goffinon mij vervoegen aan het hoofd van DigiTribe. Met hen en het team zijn we klaar om onze klanten te helpen bij hun digitale transitie”, besluit Lecocq.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.