Nieuws Vlaams Brabant Dramatisch banenverlies in horeca in Vlaams-Brabant

Dramatisch banenverlies in horeca in Vlaams-Brabant

Dramatisch banenverlies in horeca in Vlaams-Brabant

horecahallevilvoordeDuizend horecabanen zijn bedreigd in Vlaams-Brabant. De tijdelijke economische werkloosheid in de sector nam in de provincie met 84 procent toe in de eerste vijf maanden van dit jaar. Dat zijn dramatische cijfers.

Duizend van de 33.000 werknemers uit de horecasector in Vlaams-Brabant en Brussel zijn op economische werkloosheid geplaatst. Dat concludeert hr-dienstverlener Partena Professional op basis van de loonhistoriek van de werknemers.

De malaise in de horeca is onder meer een gevolg van de aanslagen in Zaventem en Brussel van 22 maart.

Partena zag een stijging van de economische werkloosheid in de horecasector met 65 procent in de eerste vijf maanden van het jaar in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In Brussel bedroeg die stijging 79 procent, in Vlaanderen 38 procent en in Wallonië was er een kleine daling.

De stijging in Vlaanderen is vooral op naam te schrijven van Vlaams-Brabant, waar de economische werkloosheid in de horeca met 84 procent toenam. “In Vlaams-Brabant en Brussel is er met andere woorden voor duizend werknemers in de horecasector geen werk meer. Men kan dat nu nog opvangen met economische werkloosheid. De vraag is wat de toekomst zal bieden”, zegt Wim Demey van Partena.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.