Nieuws Vlaams-Brabant Drankproducenten gaan voor grote geluk

Drankproducenten gaan voor grote geluk

Ludwig Lampaert.

Drankproducenten gaan voor grote geluk

HOEILAART/BOOM – De Hoeilaartse drankproducent Ghost in a Bottle en de collega’s van het Boomse El Gusto Loco lanceren een nieuw, sprankelend aperitief: Feliz. Het is het eerste drankje in zijn categorie: mindful sparkling, zonder druiven, en met bijna geen suiker. Het moet dan ook de referentie worden qua alcoholvrije aperitieven.

Feliz wordt gepositioneerd als niet-alcoholisch, ready-to-drink en gezond alternatief voor diegenen die helemaal gelukkig worden van een glaasje bubbels tijdens een feestje of andere gelegenheid. Met Feliz bieden Ghost in a Bottle en El Gusto Loco naar eigen zeggen een ‘unguilty’ pleasure aan. “Zeker ook omdat er bijna geen suiker in zit, wat bij vele alcoholvrije drankjes wel anders is”, zegt Ludwig Lampaert, ondernemer achter Ghost in a bottle.

Gelukkig

De naam van het drankje is het Spaanse woord ‘gelukkig’. Lampaert: ‘alcoholvrije drankjes worden dikwijls vanuit een negatief standpunt benaderd, en hebben daardoor een negatieve associatie. Denk maar aan de ‘niet’ in ‘niet-alcoholisch’ bijvoorbeeld. We vonden dat het tijd was om af te stappen van de negatieve gedachten die spelen bij alcoholvrije dranken. Daarom kozen we voor de naam Feliz. Bovendien willen we met ‘mindful’ de nadruk leggen op de keuze om bewust te zijn van wat en hoeveel je drinkt, zowel op het vlak van alcohol als op het vlak van suiker. We willen de verantwoordelijkheidszin van de mensen prikkelen en bewuste drinkers erkennen”, zegt Lampaert nog. De gloednieuwe drank is bedoeld om puur te drinken, zonder garnituur, zonder ijs, en niet gemixt met andere dranken.

Tournée Minerale

Feliz richt zich in de eerste plaats op vrouwen die van het leven genieten, maar om uiteenlopende redenen (al graag eens) geen alcohol drinken. Uiteraard breidt de groep mensen die al eens alcoholvrij drinkt zich vandaag de dag snel uit. Denk maar aan de ‘Tournée Minérale’-beweging in februari. Ludwig Lampaert: ‘We hebben specifiek gekozen voor een flesje van 33 cl omdat dit de inhoud is van twee champagneglazen, wat standaard per persoon voorzien wordt wanneer een cava of champagne geschonken wordt. Het serveren in een champagneglas maakt de beleving trouwens ook gewoonweg stijlvoller, wat helemaal past bij Feliz’, luidt het.

Made in Belgium

Feliz wordt volledig gemaakt in België. De ingrediënten worden samengevoegd in Hoeilaart, in de druivenstreek waar het bedrijf Ghost in a Bottle gevestigd is. In een beschutte werkplaats in Brugge wordt de drank afgewerkt, gebotteld en geëtiketteerd.’ Feliz kan je vandaag al kopen of bestellen bij zo’n 80-tal handelaars over heel België. Ghost in a Bottle had al een  netwerk van handelaars voor zijn spirits (gins en rums) en alcoholvrije spirits. Ghost in a Bottle wil volgend jaar een 250-tal Belgische drankhandelaars overtuigen om Feliz te verkopen. El Gusto Loco richt zich op evenementen en horeca en wil het drankje graag op tafel zien staan in de Belgische (sterren)restaurants. In totaal willen beide bedrijven graag zo’n 50.000 flesjes Feliz over de toonbank zien gaan in 2021. Ze willen dé referentie worden op het vlak van alcoholvrije dranken.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.