Bouba Kalala, Arno Sanders en Imke Bellemans hebben zopas de deuren van Frietket officieel geopend. Foto PVW

Drie twintigers starten met nieuwe frituur in Vilvoorde

VILVOORDE, WOLVERTEM - Wie eens zonder schuldgevoel wil genieten van een overheerlijke frituurervaring, kan de komende maanden terecht in Frietket op de Grote Markt. Drie vrienden bieden er heel wat vegetarische en vegan snacks aan én lekkere vleesjes, maar dan met duurzaamheid hoog in het vaandel.

Bouba Kalala (26) uit Wolvertem, ex-deelnemer van De Mol, en zijn vrienden Arno Sanders (29) en Imke Bellemans (25) uit Vilvoorde bundelen de krachten in een gloednieuw concept. “We openen een duurzame frituur met tijdelijke vestiging in Vilvoorde tot eind augustus”, legt Bouba uit.

“Bedoeling is om een frituurervaring aan te bieden waar je je niet schuldig voor moet voelen. ‘A not so guilty pleasure’ (lacht). We hebben dan ook heel veel vegan en veggie snacks in de aanbieding. Wat we wel hebben van vlees is ook alleen maar van de beste labels die we konden vinden.”

“Het blijft uiteraard wel een frituur. Als je echt gezond wil eten moet je een slaatje eten (lacht). Wij willen eigenlijk het typische frietkot zijn waar iedereen welkom is en waar je na het voetbal of met een kater binnenvalt. Als het beter weer is gaan we op ons terras ook alcoholische en non-alcoholische cocktails en fingerfood serveren.”

Buurtteam

Met Frietket gaat een droom in vervulling waar het trio al lang zat op de broeden. “We praatten al jaren op café over wat we gingen doen. We willen echt onze eigen baas worden en ons eigen ding kunnen doen.”

Het duurzame zit hem ook in het sociale. “We werken samen met de jongeren uit de buurt. We hebben die eigenlijk naar binnen ‘getrokken’. Ze staan mee in voor onze sociale media en bedenken ook mee de speciale avonden die we gaan organiseren. Zo is al het idee gerezen om een voetbaltornooi te organiseren, een FIFA-tornooi en een ‘All you can eat’. Een echt buurtteam dus. We werken ook samen met heel veel kleine handelaars uit de onmiddellijke omgeving.”

Grotere stad

Vilvoorde is om uit te proberen, na de zomer trekt het drietal naar de grote stad. “Het is allemaal nieuw voor ons. Arno heeft een paar maanden in een frituur gestaan elke avond om ervaring op te doen. Maar voor we naar het echt grote publiek gaan, hadden we de kans om hier goedkoop te kunnen huren via een wedstrijd van Broeilab die we hadden gewonnen. Dus dat leek ons perfect om inderdaad eens te testen en te ondervinden hoe het leven als friturist eruitziet. We zijn in gesprek voor een vestiging in een grotere stad. Daar zit toch meer ons doelpubliek. Je merkt dat mensen hier heel geïnteresseerd zijn maar in een grote stad is die vraag naar veggie en vegan toch veel groter.”