Nieuws Vlaams Brabant Driekwart van bedrijven in Aarschot overleeft controle

Driekwart van bedrijven in Aarschot overleeft controle

Driekwart van bedrijven in Aarschot overleeft controle

horecaarschotDriekwart van de bedrijven in Aarschot overleefde een (aangekondigde) controle van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen. De resultaten van de actie van begin december werden maandag bekendgemaakt door het FAVV.

Het Voedselagentschap hield een controleactie in Aarschot van maandag 7 tot en met vrijdag 11 december. Tien controleurs van de provinciale controle-eenheid hebben 284 bedrijven uit de distributiesector actief in de voedselketen doorgelicht.

De actie was aangekondigd en verliep in samenwerking met het stadsbestuur van Aarschot. Een voorafgaandelijk vormingsmoment lokte 96 bedrijfsleiders.

“Ongeveer 74 procent van de gecontroleerde bedrijven behaalde een goed resultaat”, stelt Philippe Houdart van FAVV. “Er werden 89 eetgelegenheden, 69 kleinhandelszaken, 25 gemeenschapskeukens, 35 cafés, 9 bakkerijen, 5 slagerijen, 5 frituren, 44 marktkramen, 2 supermarkten en 1 viswinkel gecontroleerd.”

Liefst zeventig bedrijven gingen niet vrijuit. “De controleurs deelden 58 waarschuwingen uit. Dat is bijna twintig procent. Tegen twaalf bedrijven werd zelfs een proces-verbaal opgesteld.”

“De belangrijkste tekortkomingen waren overtredingen tegen de hygiënevoorschriften, infrastructuur en het niet hebben of afficheren van de vereiste toelating of registratie. Alle bedrijven met een ongunstig resultaat worden opgevolgd tot ze in orde zijn.”

Geen enkel bedrijf werd gesloten wegens een dreigend gevaar voor de volksgezondheid. Er werden geen voedingsmiddelen in beslag genomen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.