Nieuws Vlaams Brabant Drinkwatermaatschappijen hebben droogte onder controle

Drinkwatermaatschappijen hebben droogte onder controle

Drinkwatermaatschappijen hebben droogte onder controle

De gouverneur van Vlaams-Brabant acht het momenteel niet nodig om een verbodsmaatregel op te leggen voor waterverbruik. Lodewijk De Witte nam die beslissing na overleg met de drinkwatermaatschappijen in de provincie. Die hebben de droogte onder controle.

Van een verbod zoals dat werd afgekondigd in West-Vlaanderen, waar onder meer niet langer water mag worden opgepompt voor de landbouw, is in Vlaams-Brabant geen sprake. Momenteel is er in de provincie geen enkel probleem voor de drinkwatervoorziening.

“Het zou kunnen dat er lokaal problemen optreden. Maar de drinkwaterbedrijven hebben de jongste jaren zoveel geïnvesteerd in hun infrastructuur dat bij een tekort onmiddellijk water wordt aangevoerd uit andere gebieden”, stelt de gouverneur.

De Witte lanceert wel een oproep om spaarzaam gebruik te maken van drinkwater. In een mededeling reikt hij enkele preventietips aan om het waterverbruik te verminderen.

° Een frisse douche geniet de voorkeur op een bad nemen. Een bad laten vollopen vraagt 100 tot 150 liter water, waarmee u drie keer kan douchen. Met zuinige sproeikoppen zelfs vijf keer.

° Laat ’s nachts de kraan dicht. Zo krijgt het drinkwaterbedrijf de kans om de watertorens en reservoirs opnieuw te vullen.

° Sproei de tuin zo weinig mogelijk. Liever een keer per week een kwartier dan elke dag vijf minuten.

° Bloemen en planten gieten op de minst warme momenten van de dag.

° Besproei het gazon niet en was de auto niet.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.