Nieuws Vlaams Brabant Duidelijkheid voor bedrijvenzone Lubbeek-St.Bernard

Duidelijkheid voor bedrijvenzone Lubbeek-St.Bernard

De site Sint-Bernard in Lubbeek.

Duidelijkheid voor bedrijvenzone Lubbeek-St.Bernard

Na jaren overleg is er een consensus over de bedrijvenzone Lubbeek-St.Bernard. De huidige bedrijven mogen op de site blijven, maar op termijn wordt het gebied omgevormd tot een woonzone.

De Lubbeekse gemeenteraad heeft na een jarenlang overleg het ruimtelijk uitvoeringsplan voor het bedrijventerrein Lubbeek-St.Bernard goedgekeurd. In het plan staat dat er geen grote uitbreiding van het bedrijventerrein komt. Op korte termijn zal het behoud van de bestaande bedrijven vooropgesteld worden. Zij kunnen zich binnen de afgebakende ambachtelijke zone verder ontwikkelen.

Historisch gevestigde bedrijven 

De directie van Beton Scheys en André Celis (Bouwpunt) kunnen nu op beide oren slapen. Zij zagen een verhuizing naar een andere industriezone niet zitten. Daar werd voor gevreesd na het protest dat vijf jaar geleden de kop opstak. De langs de Staatsbaan historisch gevestigde bedrijven verhuizen zou een onmogelijke opdracht geweest zijn.

Herbestemming op termijn

Ook voor de omwonenden is er eindelijk duidelijkheid. Het nieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan voorziet op lange termijn een herbestemming van de gronden naar woongebied. Deze zijn overeenkomstig met de doelstellingen van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan. Maar dat is toekomstmuziek. Volgens waarnemend burgemeester Tania Roskams (N-VA) kan dat pas als één van de aanwezige bedrijven de handdoek gooit en de twee andere in overleg akkoord gaan.

FOTO: www.google.be. 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Leuven
Brussel

Jaspers-Eyers tekent mee aan VRT Morgen

LEUVEN/BRUSSEL - Het Leuvense/Brusselse/Hasseltse architectenbureau Jaspers-Eyers en de Brusselse collega's van OFFICE Kersten Geers David Van Severen tekenen mee aan… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Merchtem, Vilvoorde
Merchtem

Broers Colpan openen tweede AH

VILVOORDE - Mathieu en Gabriel Colpan hebben woensdag hun tweede Albert Heijn-franchise geopend aan het Broekplein (wijk 4 Fonteinen) in… Lees meer