Nieuws Vlaams Brabant Duurzaam koken op kamp

Duurzaam koken op kamp

Duurzaam koken op kamp

De chirogroep van Baal kreeg op de kampplaats in Sint-Niklaas bezoek van kok Geert Groffen. De jeugdbeweging uit Tremelo had daar zelf om gevraagd. Zo draagt het jeugdwerk zijn steentje bij aan een klimaatneutraal Vlaams-Brabant.

“Duurzaam leven kan overal. Thuis, op het werk en ook op kamp met de jeugdbeweging. Onze workshops rond duurzaam koken op kamp zijn al enkele jaren erg succesvol. Maar dit jaar zijn we nog een stapje verder gegaan”, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor Jeugd, Milieu en Duurzaamheid. “Nu sturen we kok Geert Groffen naar de kampplaats om ter plaatse te tonen dat duurzaam koken plezant, lekker en budgettair verantwoord is.”

Wrap

Geert Groffen van de vzw Soufflé trok naar de kampplaats van de chiro van Baal. Daar kookte hij wrap met kip en groenten, samen met de kookploeg. De kok gaf ook tips en tricks over duurzame (kamp)kost. De chiromeisjes mochten proeven, inclusief dessert en vieruurtje.

“We streven naar een klimaatneutraal Vlaams-Brabant tegen 2040”, zegt Roefs. “Dat kunnen we niet alleen. Daarom doen we een beroep  op gemeenten, organisaties en burgers. Ook het jeugdwerk speelt hierin een rol als je weet dat elk jaar duizenden kinderen en jongeren op kamp gaan.”

“Voeding is verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de totale CO2-uitstoot. Zo zou het aandeel van voeding vergelijkbaar zijn met de CO2-uitstoot door woningen van alle gezinnen in Vlaams-Brabant samen. Daarom zetten we sterk in op projecten rond duurzame voeding.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.