Nieuws Vlaams-Brabant Dyzo gaat ondernemers in moeilijkheden helpen

Dyzo gaat ondernemers in moeilijkheden helpen

Dyzo gaat ondernemers in moeilijkheden helpen

HALLE – Halle wil ondernemers die in de problemen geraken helpen door hen een gepaste begeleiding aan te bieden die kan helpen om de moeilijkheden opgelost te krijgen. Die begeleiding op maat moet komen van de vzw Dynamisch en Zelfstandig Ondernemen (Dyzo) waarmee de stad in zee gaat. Dyzo krijgt een vaste stek in het Sociaal Huis.

“Ondernemers en zelfstandigen hebben het de laatste tijd niet gemakkelijk. Na corona krijgen ze nu de energiecrisis in de nek”, zegt schepen van Lokale Economie Johan Servé (Vooruit). “We hebben momenteel nog geen weet van ondernemers in Halle die overwegen om de boeken dicht te doen. Maar we kunnen beter voorkomen dat het zover komt. We raden ondernemers aan om niet te wachten tot het helemaal fout loopt om hulp te vragen”

De vzw Dyzo zet een team van gespecialiseerde beroepskrachten in om ondernemers en zelfstandigen bij hun problemen te helpen en advies te geven op zowel economisch, juridisch als psychologisch vlak.

Ondernemers kunnen er in alle discretie terecht om hun zaak te helpen redden met bijvoorbeeld een afbetalingsplan, een faillissement leefbaarder te maken of voor ondersteuning bij een nieuwe start. Wie beroep wil doen op de dienstverlening van Dyzo kan via het Sociaal Huis op de OCMW-campus aan de Auguste Demaeghtlaan in Halle een afspraak maken.

Halle ging tijdens de coronacrisis ook al in zee met de vzw Dyzo. Slechts twee ondernemers maakten toen van de diensten gebruik. “We hebben het contract nu opnieuw verlengd omdat we denken dat er toch wat problemen zullen opduiken. Misschien was de dienstverlening in de coronaperiode nog onvoldoende gekend bij de ondernemers. Daar willen we nu beter werk van maken”, zegt Johan Servé.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.