0 (2) – kopie

e5 Mode shopt op Brantano-platform

DILBEEK/MECHELEN - Het Mechelse FNG, het moederbedrijf van Brantano en Fred & Ginger, gaat commercieel samenwerken met de nieuwe eigenaar van modeketen e5 Mode, Feniks Holding BV met onder andere Dilbekenaar Frederic Helderweirt in de rangen. “Op dit ogenblik bestaat geen intentie tot de overname van de aandelen van e5 Mode door FNG”, ontkracht CEO Dieter Penninckx geruchten in die richting.

Dat die overnamegeruchten de ronde deden, hoeft niet te verbazen. e5 Mode werd op 30 december vorig jaar gekocht door de holding rond Frederic Helderweirt. De Dilbekenaar was ooit nog zelf actief met babyketen Boobs 'n Burps en is sinds de sluiting in 2017 aan de slag als manager bij FNG. Bovendien heeft Dieter Penninckx, CEO en hoofdaandeelhouder van FNG, al tweemaal een soortgelijk trucje toegepast: bij de overname van Miss Etam en later van Brantano hield hij de overname aanvankelijk buiten FNG om het doelwit pas na sanering in te lijven in zijn modegroep. Geen wonder dus dat er gespeculeerd werd dat dit ook met e5 Mode zou gebeuren.

Gebruik aankoopplatform FNG

“In tegenstelling tot de berichtgeving in bepaalde media is er geen overeenkomst afgesloten tussen Feniks Holding BV en de FNG groep om de aandelen van e5 Mode (op termijn) te kopen. Op dit ogenblik bestaat geen intentie tot de overname van de aandelen van e5 Mode door FNG NV”, laat Penninckx weten. Wel heeft FNG een 'commissieovereenkomst' gesloten met de holding, waardoor e5 Mode gebruik mag maken van het aankoopplatform van de FNG groep - dat is al jaren actief in verschillende regio's en heeft kantoren in Turkije, Indië en China - en zo mee mag profiteren van gunstige aankoopvoorwaarden. De CEO wijst erop dat 'productie voor derden' nu al circa 15% van het totale omzetplaatje uitmaakt.