Nieuws Vlaams Brabant Ecodesignlampen gemaakt van oude fietskoplampen

Ecodesignlampen gemaakt van oude fietskoplampen

Ecodesignlampen gemaakt van oude fietskoplampen

Acht Vlajo-projecten streden woensdag voor de provinciale titel van Vlaams-Brabantse minionderneming van 2017. Uit maar liefst 135 bedrijfjes werden acht finalisten geselecteerd op basis van hun concept en businessplan. Zij verdedigden hun onderneming voor een professionele jury. Het team van FAAR uit het Sint-Pieterscollege in Leuven won de strijd met ecodesignlampen gemaakt van oude fietskoplampen.

Het doel van FAAR uit het Leuvense Sint-Pieterscollege is om een zelfgemaakte bureaulamp met een hippe uitstraling op de markt te brengen, waarbij De vintage bureaulampen worden gemaakt door het recycleren van oude koplampen, hout en metaal. Duurzaamheid staat centraal en elke lamp is uniek.

“Dit is een geweldige kans om onze minionderneming verder uit te bouwen”, zegt Tobias Lannoo, ceo van FAAR. “Tot dusver is het een zeer leerrijke ervaring. We zijn trots dat we Vlaams-Brabant mogen vertegenwoordigen op de Vlaamse finale.”

FAAR nam het op tegen zeven andere finalisten: Bags with an Attitude (handgemaakte jute draagtassen met veranderbare motieven), TeKa (platenlabel voor jonge artiesten), Redeco (decoratieve planten die de lucht zuiveren ondergebracht in gerecycleerde flessen en hout) en Blindspot (dodehoeksticker) uit het Sint-Theresiacollege Kapelle-op-den-Bos, Innova uit het Koninklijk Atheneum Halle (zelfgemaakte onderleggers gemaakt uit wijnkurken) en Stoppe (een hippe sleutelhanger uit kurk met daarin oordoppen) en Bluelinks (apparaat om muziek synchroon af te spelen op meerdere bluetooth speakers tegelijk) uit het Sint-Pieterscollege Leuven.

“Het is leuk om te zien hoe geëngageerd de jongeren waren”, zegt Wouter De Schryver van Deloitte. “Ze hebben van het ondernemerschap kunnen proeven en hopelijk zullen ze dit verder meedragen in hun leven. We hebben veel verschillende types van ondernemingen gezien: van transactiegericht over sociaal en ecologisch tot visionair ondernemerschap.”

FAAR mag Vlaams-Brabant vertegenwoordigen tijdens de Vlaamse finale in Brussel op 3 mei. De winnaar wordt bekendgemaakt op de Vlajo-awards slotshow in Waver op 6 mei en mag de Vlaamse eer hooghouden op de Europese finale in juli in Brussel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.