Nieuws Vlaams Brabant Een café zonder bier (en nog wel in Leuven)

Een café zonder bier (en nog wel in Leuven)

Een café zonder bier (en nog wel in Leuven)

alcholvrij1Een café zonder bier. Is dat wel een café? En zou je dat ooit verwachten in bierhoofdstad Leuven? En nog wel op de Oude Markt: Naplap is de naam van de pop-upbar die deze week tijdelijk de deuren opent. Deze kroeg serveert alleen alcoholvrije en alcoholarme dranken.

Alcoholvrije bieren de nieuwe trend, zoals de initiatiefnemers beweren? Afwachten toch maar. Met Naplap, een pop-upkroeg die maar een maand openblijft, willen AB InBev, de stad Leuven, Loko en UCLL alvast het debat over verstandig alcoholgebruik openen.

NapLap is een acroniem voor non alcoholic/low alcoholic place. Het café strijkt tijdelijk neer op de Oude Markt nummer 11. Niet meteen voor de bierliefhebber, als je het ons vraagt. Wel voor mensen die kunnen genieten van niet-alcoholische en laagalcoholische dranken als Hoegaarden Radler en Jupiler Blue. Nog op de kaart: ter plaatse gemixte biercocktails en huisgemaakte limonades van kok Kwinten de Paepe.

AB InBev lijkt op het eerste zicht een onverwachte deelnemer aan dit project. Toch niet, beweert Stijn De Beer, salesdirector on-trade Belgium. “Het segment laag- en niet-alcoholische bieren heeft een enorm groeipotentieel in ons land.”

“In België wordt momenteel 2,1 procent van onze biermarkt ingenomen door niet- en laagalcoholische bieren. In Duitsland loopt dit cijfer al op tot 10,4 procent en in Spanje zelfs tot 17,7. Wij nemen in België een voortrekkersrol in dit segment met een uitgebreid portfolio aan producten. Denk daarbij aan Hoegaarden 0.0, Jupiler Blue en de verschillende Hoegaarden Radlers.”

In NapLap kunnen verenigingen of bedrijven thematische avonden organiseren. Op het programma staan al nieuw dj-talent, stand-up comedy en quizavonden. Het café is open van maandag tot zaterdag vanaf 16 uur.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.