Nieuws Vlaams Brabant Eerste digitale aanvraag voor omgevingsvergunning

Eerste digitale aanvraag voor omgevingsvergunning

Eerste digitale aanvraag voor omgevingsvergunning

De provincie Vlaams-Brabant heeft een digitale aanvraag voor het bekomen van een omgevingsvergunning geregistreerd. Dat is ene primeur: geen enkel bestuur in Vlaanderen deed dit eerder. Vlaams-Brabant startte twee jaar geleden met de ontwikkeling van de software. De eerste aanvraag kwam van een bedrijf uit Zaventem.

De nieuwe Vlaamse wetgeving over de zogenaamde omgevingsvergunning trad op 23 februari in werking. Die verenigt en vervangt de stedenbouwkundige en milieuvergunning. De aanvragen worden gecentraliseerd in het Vlaamse omgevingsloket en nadien voor behandeling doorgestuurd naar de bevoegde besturen.

In tegenstelling tot vroeger moet nu slechts één openbaar onderzoek worden georganiseerd. Ook volstaat voortaan één adviesronde. De provincie Vlaams-Brabant is als eerste in staat om deze vergunning digitaal te registreren, te behandelen en af te werken.

Volgens gedeputeerde Tie Roefs (Groen) loopt de communicatie met het Vlaams omgevingsloket nog niet vlot omdat het nieuwe systeem in een experimentele fase zit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.