Nieuws Vlaams Brabant Eerste ingreep voor vlotter verkeer op Brusselse Ring

Eerste ingreep voor vlotter verkeer op Brusselse Ring

Eerste ingreep voor vlotter verkeer op Brusselse Ring

ringbrusselDe eerste van de door Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) aangekondigde ingrepen die het verkeer vlotter moeten doen verlopen aan enkele knooppunten op de Brusselse Ring is een feit. Op de A201 worden woensdag en donderdag de wegmarkeringen gewijzigd. Ondernemers die de luchthaven in Zaventem verlaten, moeten rekening houden met ernstige verkeershinder.

De voor vorige week geplande markeringswerken op de A201, de verbindingsweg tussen de luchthaven van Zaventem en de Brusselse Ring, werden uitgesteld naar woensdag en donderdag door een wijziging op de planning van de aannemer.

Het Agentschap Wegen en Verkeer meldde dat die werken voor aanzienlijke hinder kunnen zorgen voor wie het luchthavengebied verlaat via de A201, vooral tijdens de avondspits. Er blijft wel altijd een rijstrook open voor alle verkeersbewegingen.

Tijdens de avondspits en andere drukke momenten voor de luchthaven staan er vaak lange wachtrijen, vooral door het vele verkeer dat van de luchthaven komt en de buitenring of de E19 wil nemen. Momenteel moet dat verkeer invoegen op één rijstrook.

Na de aanpassing zal, door een efficiëntere indeling van de rijstroken, dat verkeer over twee (en verderop drie) rijstroken beschikken. Daardoor zal er op de drukke momenten minder file zijn en zal het verkeer dat de buitenring of de E19 wil nemen het verkeer richting Vilvoorde en Brussel niet meer ophouden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.