Nieuws Vlaams Brabant Efoodconsult levert voedsel veilig aan huis

Efoodconsult levert voedsel veilig aan huis

Efoodconsult levert voedsel veilig aan huis

josefoodPeter Somers, ceo en eigenaar van SprintPack, investeert in Efoodconsult, een bedrijf uit Leefdaal (Bertem) dat de Efoodbox lanceert. Dat is een end-to-endoplossing voor de thuislevering van voedsel en andere temperatuurgevoelige goederen. “De investering onderstreept het geloof in het potentieel van de online voedingsmarkt”, zegt zaakvoerder Jos Miermans van Efoodconsult.

Efoodconsult werd opgericht in februari 2015 met de ambitie om een veilige oplossing aan te bieden voor de thuislevering van verse, gekoelde en diepgevroren producten. Heel wat jonge, gedreven bedrijven en retailers die voedingswaren tot bij de gezinnen willen brengen, aarzelen om de stap te doen wegens de hoge investeringskosten in koelcamionettes en -installaties.

efoodconsultHet bedrijf biedt een adequaat antwoord op deze problematiek uit de bevoorradingsketen met de lancering van de Efoodbox. Deze isothermische box met een intelligente temperatuurmonitoring biedt alle betrokken partijen de mogelijkheid om hun temperatuurgevoelige goederen tot vijftien kilogram doorheen de hele keten te volgen.

Efoodconsult combineert deze technische oplossing met een consultingaanbod van  voedselveiligheid voor de deelnemende handelaars en logistieke spelers. Online foodbestedingen zitten in de lift. In België is het aandeel van de boodschappen online voorlopig nog beperkt, maar de markt groeit snel.

Het Efoodbox-concept werd door het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT) genomineerd als innovatief project. Het kon daardoor rekenen op betoelaging door de Vlaamse overheid. “Ook het Innovatiecentrum Vlaams-Brabant steunt ons al een jaar bij het indienen van ons dossier. Nu het eerste is goedgekeurd, kunnen we onze Efoodbox op de markt brengen. Het eerste contract is binnen”, zegt Miermans.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.