Nieuws Vlaams Brabant Eggsplore wil innovatie in fintech versnellen

Eggsplore wil innovatie in fintech versnellen

Eggsplore wil innovatie in fintech versnellen

eggsploreMet het platform Eggs­plo­re in Diegem bij Machelen willen Wim De Waele en Jürgen In­gels de in­no­va­tie in fi­nan­ciële tech­no­lo­gie (fin­tech) ver­snel­len. Met dit systeem brengen ze de vier Belgische grootbanken, Euroclear, McKinsey, Proximus en financiële technologiebedrijfjes samen om de digitale toekomst in de bankwereld voor te bereiden.

Wim De Waele (ex-iMinds) en Jürgen In­gels (ex-Clear2Pay) lanceerden onlangs Fintech Valley, een hub die de toegangspoort moet worden tot de eurozone voor banken en bedrijven uit de financiële sector. Ze kozen Diegem als Europees centrum voor hun financiële oplossingen. Met FinTech Valley hopen ze Brussel opnieuw op de wereldkaart te zetten als financieel centrum.

Londen en in mindere mate Amsterdam hebben zich internationaal op de kaart gezet. Terwijl de kennis, de ondernemers en het kapitaal in België zitten. Om Fintech Valley uit te bouwen tot een internationale financiële hub werd al een kernproject van 800 vierkante meter opgebouwd. Dat moet nog dit jaar uitgroeien tot een hub van 4.000 vierkante meter, waar financiële technologiebedrijven, banken en internationale betaalspecialisten mee hun schouders onder zetten.

Ingels is een van de Belgische pioniers van betaaloplossingen. In 2000 richtte hij in Machelen het betaalsoftwarebedrijf Clear2Pay op. Ingels verkocht zijn bedrijf in 2014 voor 375 miljoen euro, maar hij zag een pak nieuwe opportuniteiten die hij kan uitwerken voor de financiële sector. Samen met startersspecialist De Waele wil hij het succes van Biotech Valley overdoen in de financiële sector.

De uitgeweken West-Vlaming Ingels gelooft dat in Vlaanderen bedrijven kunnen opgericht worden die de wereld veroveren. “We moeten ons specialiseren: de focus leggen op dingen waarin we de beste willen worden. FinTech is zeker een van de sectoren waarop we moeten inzetten. Daar zullen bedrijven uitkomen die werkgelegenheid creëren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.