De Lindeboom heropent Foto: jhw

Café De Lindeboom in Imde heropent de deuren

In Imde, een gehucht van Meise, hebben ze jaren uitgekeken naar de heropening van café De Lindeboom schuin tegenover het pittoreske kerkje. Het enige café in het dorp en omstreken heropent nu vrijdag 1 december op 18 uur met een feestelijke receptie.

Soghomon Jalatyn (41) is afkomstig uit Armenië, maar woont sinds 2006 in ons land. Hij is actief in de transportsector. “Eerst woonde ik in Meise, daarna verhuisde ik naar de Dooren in Merchtem, waar ik een huis kocht”, vertelt Soghomon. “Ik ontdekte hier in Imde een gezellig cafeetje met een feestzaal aan: De Lindeboom. Het pand stond te koop en ik was meteen verkocht.”

“Mijn oom verkocht zijn huis in Merchtem en ging hier boven het café wonen”, vult Narek Petrossian (26) aan. “Ik woon zelf in Wemmel en help Soghomon met de administratie. Ik zal net zoals hij ook in de zaak helpen. We gaan de zaak hier op 1 december openen. We hebben een kok en personeel geëngageerd.”

“We merken dat hier in de buurt veel vraag is naar een café. De Lindeboom was hier het enige café en sloot enkele jaren geleden de deuren. In Imde is er sindsdien niets meer. Mensen moeten al naar Londerzeel of naar Wolvertem gaan om een café te vinden.”

“We hebben hier liefst drie jaar gerenoveerd. De toog bleef behouden, maar voor de rest is alles vernieuwd. Tijdens de renovatiewerken werden we regelmatig door voorbijgangers aangesproken. Ze vroegen ons wanneer we zouden openen. De nood aan een ontmoetingsplaats hier is blijkbaar groot.”

“De naam Lindeboom blijft voorlopig op de gevel behouden. Mensen kennen de zaak zo. We willen de buurt- en dorpssfeer behouden. Op lange termijn gaan we de naam veranderen in Ja. Brasserie. J.A. zijn de initialen van het zoontje van Soghomon.”

“Aan het café De Lindeboom is ook een feestzaal verbonden. Daar waren vroeger heel wat feesten. Dat zouden we ook willen doen, want er is ook nood aan een zaal in de buurt. We gaan de feestzaal nu renoveren en hopen die binnen een jaar tot anderhalf jaar te kunnen openen.”

“Het café van De Lindeboom blijft een gezellige ontmoetingsplaats waar mensen uit de buurt een pintje kunnen komen drinken en een babbeltje doen. Maar het is niet alleen een café. Het is ook een brasserie met een Italiaans-Belgische keuken. Naast pizza – ook om mee te nemen – staan onder andere stoofvlees, vol-au-vent en vis- en vleesgerechten op de menukaart. De zaak is alle dagen open, behalve maandag.”

Café-Zaal De Lindeboom werd tot 2015 vele jaren open gehouden door Jan Seghers en Annie Ghijs. In 2016 nam een jong koppel uit Groot-Bijgaarden de zaak over, maar ze stopten er na een tijd mee. Het gebouw stond daarna enkele jaren leeg en werd uiteindelijk gekocht door Soghomon Jalatyn, die de zaak nu samen met zijn neef Narek Petrossian uitbaat.