Nieuws Vlaams Brabant Elegnano genomineerd als starter van het jaar

Elegnano genomineerd als starter van het jaar

Elegnano genomineerd als starter van het jaar

elegnano logo2Vijf bedrijven, eentje per provincie, zijn genomineerd voor de award Starter van het Jaar van Unizo. Voor Vlaams-Brabant gaat het om Elegnano, het bedrijf van Katrien Herdewyn dat schoenen ontwerpt die door behulp van nanotechnologie volledig vuil- en waterafstotend zijn.

De andere genomineerden zijn Washcot (Isabel Lambert en David Vandenbogaerde) voor West-Vlaanderen, Verwarmslimmer.be (Tom Vandendriessche) voor Oost-Vlaanderen, Stradlin (Guido Huyers) voor Limburg en AnDless (Annelies Delmoitie) voor Antwerpen. UNIZO organiseert de wedstrijd om mensen te stimuleren om een eigen zaak te starten. “Startende ondernemers zijn cruciaal voor de groei van onze economie”, zegt Karel Van Eetvelt van Unizo. “Stromen er geen nieuwe ondernemers in, dan voelen we dat meteen in onze economie, onze welvaart en onze samenleving.” Op 24 november wordt de winnaar bekend gemaakt.

Katrien Herdewyn (28) was al op jonge leeftijd gefascineerd door schoenen. Ze bouwde een schoenenwinkeltje voor de garage en spendeerde uren onder tafels in gangpaden om naar de schoenen van voorbijgangers te kijken.

In 2010 studeerde ze af als burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven. Na haar studies startte ze een doctoraatsstudie in de wetenschappen, in combinatie met de studies schoenontwerpen aan de Stedelijk Academie voor Schone Kunsten van Sint-Niklaas.
Ze studeerde in de vier daaropvolgende jaren aan London College of Fashion, Polimoda (Italië), Prescot & McKay (U.K.) en SLEM (Nederland). Haar ontwerpen zijn feeëriek en frêle, maar tegelijkertijd edgy en scherp. De excentrieke collecties die ze ontwierp voor de Academie waren reeds te zien in verschillende tentoonstellingen, beurzen en modeshows in België, Nederland, London en Parijs.

In 2013 was ze genomineerd voor de Global Footwear Design Award. In 2014 werd ze de enige Belgische finalist in de prestigieuze Muuse x Vogue Talents – Young Vision Award Accessories.

In november vorig jaar realiseerde Katrien Herdewyn haar kinderdroom en startte ze haar eigen commerciële schoenenlabel, Elegnano, op. In februari werd ze met Elegnano geselecteerd als laureaat van Netwerk Ondernemen.

Meer info: www.startervanhetjaar.be

 

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.