Nieuws Vlaams Brabant Elektrische racewagen van Leuvense makelij op autosalon

Elektrische racewagen van Leuvense makelij op autosalon

Elektrische racewagen van Leuvense makelij op autosalon

racewagenDe snelst accelererende elektrische racewagen is van Leuvense makelij. Dertig studenten van de KU Leuven en Thomas More, onderdeel van de Associatie KU Leuven, ontwierpen een elektrische racewagen die kan optrekken van 0 tot 100 kilometer per uur in 2,7 seconden. De wagen wordt gepresenteerd op het autosalon in Brussel.

De Umicore Luna doet daarmee beter dan alle commerciële elektrische wagens op de markt. Alleen het pas voorgestelde concept van Faraday Future haalt evenwaardige resultaten. De ontwerpers verenigden zich in Formula Electric Belgium.

Het team werkt volop aan de volgende generatie van de elektrische racewagen. De voorbije drie maanden maakten de leden een volledig digitaal ontwerp. Straks starten ze met de assemblage van hun nieuwe wagen. Daarvoor produceren ze onder meer elektromotoren, een chassis en een batterijpakket.

“We werken samen met een netwerk van meer dan honderd bedrijven”, zegt teamleider Andreas Wauters. De nadruk ligt op de ontwikkeling en het gebruik van innovatieve technologieën. Zo leggen we de link tussen de academische wereld en de industrie.”

De Umicore Luna is tot 24 januari te bewonderen op het autosalon. Heel toepasselijk in de High Tech-zaal in paleis 12.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.