Nieuws Vlaams-Brabant Ellio en maatwerkbedrijf bouwen minstens 2.000 speed pedelecs

Ellio en maatwerkbedrijf bouwen minstens 2.000 speed pedelecs

Ellio en maatwerkbedrijf bouwen minstens 2.000 speed pedelecs

LEUVEN/KAMPENHOUT/DIEPENBEEK – Het Leuvense/Kampenhoutse  IntuEdrive, het bedrijf achter het elektrische fietsmerk Ellio, kiest voor de assemblage van hun speed pedelecs voor het Limburgse maatwerkbedrijf Bewel. Volgend jaar willen beide bedrijven samen meer dan 2.000 speed pedelecs bouwen. Voor de start-up een bewuste keuze voor Made in Belgium, voor het maatwerkbedrijf een statement dat ze zelfs de meest complexe assemblages aankunnen.

IntuEdrive gaat voor de assemblage van de speed pedelec in zee met  maatwerkbedrijf Bewel. Voor het Diepenbeekse bedrijf is deze samenwerking een mooie uitdaging. “Wij nemen het hele proces voor onze rekening: van de aanlevering van de componenten tot en met de kwaliteitscontrole van het afgewerkte product. We hebben ook met Ellio meegedacht over het ontwerp. Zodat het zo efficiënt mogelijk vertaalbaar was naar de eigenlijke productie”, vertelt Johan Bongaerts, algemeen directeur bij Bewel.

“Geen vanzelfsprekend product”

Commercieel directeur Tom Ketels vult aan: “Een speed pedelec is geen vanzelfsprekend product om te assembleren. Drie types assemblage komen samen: manueel, mechanisch en elektrisch. Het is meer dan componenten in elkaar zetten. Het is ook de aandrijving integreren, de schijfremmen afstellen… En aangezien het om een gehomologeerd product gaat, is ook ons eigen team voor de kwaliteitscontrole aan zet. Dat alles volgens de ISO-normen.”

2.000 fietsen in 2021 

Fietsproducent IntuEdrive zelf was op zoek naar een partner die op hun tempo werkt. Medeoprichter en Leuvenaar Jorrit Heidbuchel: “De ontwikkeling van onze speed pedelec gebeurde volledig in België. Voor ons was het logisch dat we ook de productie hier zouden houden. Onze eerste batch van 100 Ellio’s was in een maand uitverkocht. In september start de productie van nog eens 250 stuks.” Voor volgend jaar plannen IntuEdrive en Bewel samen minimaal 2.000 fietsen te bouwen.

 

 

.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.