Nieuws Vlaams Brabant Elsyca vaart eigen koers na buyout van management

Elsyca vaart eigen koers na buyout van management

Elsyca vaart eigen koers na buyout van management

elsycaHet Leuvense technologiebedrijf Elsyca kondigt aan de vooravond van zijn twintigste verjaardag de buyout aan van de niet-uitvoerende aandeelhouders. De investeerders in risicokapitaal Brussels I3 Fund en ARK-Angel Fund, die een cruciale rol speelden in de geschiedenis van het softwarebedrijf, dragen met de transactie de controle over aan het managementteam.

“Een perfecte timing”, zegt Wim Beazar van het Business Angels Netwerk Vlaanderen (BAN). “Samen met het management van Elsyca overleefden we moeilijke tijden. We werkten nieuwe strategieën uit en innoveerden. Nu kunnen we een gezond bedrijf doorgeven aan het eigen managementteam.”

Jean-Marc Dewilde, algemeen directeur van Elsyca, leidde het buyoutproces. “Het bedrijf is financieel in topconditie, met cijfers die het sectorgemiddelde ver overschrijden”, stelt hij. “Deze buyout laat ons toe de integriteit van het bedrijf te behouden en de investeringen in productinnovatie te verhogen. Zo kunnen we onze status als technologieleverancier vrijwaren.”

Elsyca, opgericht in 1997 als spin-off van de Vrije Universiteit Brussel, ontwikkelde de software van een technologieframework voor de simulatie van elektrochemische processen. Tegenwoordig richt het bedrijf zich op computer aided engineering en software-oplossingen en -diensten voor een waaier aan disciplines. Die vinden toepassingen in diverse industrieën zoals automobiel, luchtvaart, olie en gas.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.