Nieuws Vlaams Brabant Eneco trekt zich terug als sponsor van OHL

Eneco trekt zich terug als sponsor van OHL

Eneco trekt zich terug als sponsor van OHL

Eneco is niet langer sponsor van voetbalclub Oud-Heverlee Leuven. Met het vertrek van de duurzame energieleverancier verandert ook de naam van het stadion van OHL. Het King Power at Den Dreef stadion is geboren.

Eneco trok zich eerder al terug uit het wielrennen. De Eneco Tour van weleer luistert sinds maandag naar de naam BinckBank Tour. Geen hond in de lage landen die het nog kan volgen. De aftocht bij OHL gebeurde volgens Eneco in overleg met het nieuwe bestuur.

De energieleverancier sponsorde Oud-Heverlee Leuven nog maar sinds het seizoen 2015-2016. Eneco en OHL vonden elkaar in de wil om zowel de club als de infrastructuur te verduurzamen. Eneco begeleidde de voetbalclub in de plannen voor een klimaatneutraal stadion met zonnepanelen op het dak, een thuisbatterij in de lounge en laadpalen op het parkeerterrein.

“Samen met het bestuur hebben we een eerste stap gedaan tot de verduurzaming van OHL en zijn infrastructuur. Het is nu aan het nieuwe bestuur om dit voort te zetten. Onze aanpak is duidelijk: wij zetten de verduurzaming in maar nadien is het aan de partner om dit verder te ontwikkelen”, zegt Jurgen Vandervelde, sales- en marketingmanager van Eneco België.

Het vertrek heeft te maken met de komst van de Thaise investeerdersgroep King Power. Zelf zegt Eneco dat de beslissing past binnen de nieuwe focus van het bedrijf: niet alleen het accent op sportsponsoring maar meer investeren in innovatie, technologie en duurzame educatieprojecten.

Het bestuur van OHL heeft beslist om het stadion te vernoemen naar de nieuwe eigenaar en sponsor. Het stadion wordt omgedoopt tot King Power at Den Dreef. Het zal het hoongelach rond de tweedeklasser alleen maar doen toenemen, vrezen we.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Diest, Holsbeek
Diest

3 falingen

HOLSBEEK/TREMELO/DIEST - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 3 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.