Nieuws Vlaams Brabant Eoly levert stroom voor publieke laadpalen

Eoly levert stroom voor publieke laadpalen

Eoly levert stroom voor publieke laadpalen

Eoly, een dochter van Colruyt uit Halle, zal de groene stroom leveren voor de 2.500 publieke laadpalen voor elektrische wagens die de Vlaamse regering laat installeren tegen 2020. Dat meldde de Colruyt Group maandag in een persbericht.

Sinds 2013 levert Eoly groene stroom aan verschillende entiteiten binnen de Colruyt Group. Recentelijk richt het bedrijf zich ook tot externe bedrijven die meer dan vijftig MWh per jaar nodig hebben. De onderneming wekt de energie lokaal op via windturbines, zonnepanelen en warmtekrachtkoppeling.

Het bedrijf Allego won de aanbesteding voor de uitbouw van de Vlaamse laadpalen. Elke Vlaamse gemeente moet uiteindelijk minstens een laadpaal hebben. De eerste paal werd in mei symbolisch onder spanning gezet in Oostende. Zowat 650 palen zouden dit jaar al actief moeten worden.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.