Eric Lauwers is CEO van Groep Aveve

eric lauwers

Eric Lauwers werd door de Raad van Bestuur van Aveve benoemd tot nieuwe CEO van Groep Aveve. Lauwers treedt in dienst op 16 mei en zal vanaf 1 juli Hendrik Soete opvolgen die dan met pensioen gaat.

Eric Lauwers (50) is  momenteel Business Unit President Benelux bij AB InBev. Voordien leidde hij vijf jaar Benelux en Frankrijk. Tussen 2007 en 2009 was hij Business Unit President Germany, Austria & Switzerland. Hij kwam bij de groep AB InBev in 2000 als Marketing Director Interbrew, in 2001 werd hij in België marketeer van het jaar.  Nadien werd hij  On Trade Director Netherlands en vervolgens General Manager Netherlands.

Eric Lauwers is master in Handels- en Financiële Wetenschappen. Na zijn legerdienst startte hij zijn loopbaan bij Masterfoods (1990 – 1991) als Sales Promoter, werkte nadien bij Nutricia (1991 – 1995) als Junior Product Manager, later als Group Product Manager. Van 1995 – 2000 was hij actief bij Palm Breweries, hij was er Marketing directeur van de groep en combineerde gedurende 2 jaar deze job met die van retail directeur België.

Eric Lauwers is heel gemotiveerd om de functie van CEO van de Groep Aveve op te nemen. “Groep Aveve heeft een lange en respectabele geschiedenis met een unieke plaats zowel in de professionele markt van de toelevering aan de land- en tuinbouw als in de retail met Tuin, Dier, Bakplezier”, zegt Lauwers. “Ik neem die verantwoordelijkheid met veel vertrouwen op om samen met alle medewerkers de rendabele groei van de Groep verder te zetten. Met mijn ervaring, mijn enthousiasme en een sterk team, zullen we samen  verder bouwen aan de toekomst van Aveve.”