Jeroen Van Haele Jeroen Van Haele, nieuwe CEO van 2stream

Ervaren mediaprofessional Jeroen Van Haele wordt CEO van 2stream

Vanaf begin mei 2024 is Jeroen Van Haele CEO van het streamingbedrijf 2stream. Jeroen heeft dertig jaar ervaring in radio, televisie en online diensten. Hij werkte als presentator en creative producer voor VRT, was vele jaren CEO van het media- en marketinghuis Hotel Hungaria, en ondersteunde als consultant meerdere media- en marketingbedrijven.

“Ik ging uit van een consultancy opdracht maar al snel kwam de vraag naar een groter engagement, enigszins verrassend maar zoals steeds gaat het mij om het geloof in de mensen en in de kwaliteit van de diensten die de onderneming biedt. Bij 2stream ontmoette ik een gepassioneerd team, met een hoogstaande technologische kennis, én met een focus op klantentevredenheid. Bovendien krijg ik de ruimte om creatieve componenten toe te voegen aan de bestaande diensten”, aldus de kersverse CEO.

Post corona zien bedrijven meer dan ooit het belang in van efficiënt contact met medewerkers en klanten om hun interne en externe communicatie kracht bij te zetten. Los van streaming via de gekende platformen of sociale media, is er een complexer streaming-segment waarbij technische zekerheid essentieel is.

"We kennen allemaal Zoom of Google Meet maar vele bedrijven vragen de garantie dat een livestream of webinar autonoom en feilloos verloopt. Het valt voor ons onder de noemer Technical Excellence. 2stream maakt gebruik van het performante Center Stage als streamingplatform."

Sommige klanten verkiezen echter hun eigen platform en ook daar haken ze technisch flexibel op in. "In de multifunctionele studio in Zaventem kan alles worden aangepast naar de wensen van de klant: de opstelling, logo’s, integratie van tekst, foto, video, muziek, enzovoort. Veel van onze opdrachten spelen zich op locatie af, zo streamen we webinars vanuit de bedrijfsgebouwen van onze klanten, maar evengoed grote events die wereldwijd worden bekeken.”

Klanten lopen soms verloren in de storytelling van hun presentatie, webinar of event. Het bedrijf speelt hierop in met een breder dienstenpakket.

"Naast de bedrijfseconomische verantwoordelijkheden die ik als CEO heb, bied ik graag de creatieve inzichten aan die ik verwierf doorheen de jaren. In het verleden had ik het voorrecht om conceptueel en redactioneel te werken voor zowel radio, tv, als online. Wanneer we spreken over live streaming in onze studio of op een externe eventlocatie, gaat het ultiem eveneens over Storytelling & Speaking Performance", vertelt Van Haele.

Storytelling is één ding, maar een creativiteit bij de verpakking telt evenzeer. Ook vormelijk kunnen klanten putten uit een amalgaam van tools. "Soms ligt de focus op de structuur en daar kunnen relevante inserts helpen. Uniek gecomponeerde muziek bij de intro, grafische vondsten, visuele ingrepen in de digitale achtergrond of in het fysieke decor. Het maakt een wereld van verschil in de emotionele overdracht."

"Samengevat: 2stream biedt Technical Excellence, Storytelling & Speaking performance, en Creativity. Alles met hoofdletter”, vat de CEO samen.