Nieuws Vlaams Brabant Erwin Ollivier krijgt Wo.men@Work Award

Erwin Ollivier krijgt Wo.men@Work Award

Erwin Ollivier krijgt Wo.men@Work Award

Erwin Ollivier Erwin Ollivier, CEO van De Lage Landen (DLL) België uit Machelen, heeft de Wo.men@Work Award gewonnen. DLL is de moedermaatschappij van Athlon en onderdeel van de Rabobank Groep. De Wo.men@Work Award is een initiatief van JUMP in samenwerking met Coca Cola Enterprises Belgium en beloont de CEO die het meeste inspanningen levert om gendergelijkheid te bereiken in zijn onderneming. De winnaar wordt zo een jaar lang ambassadeur van professionele gendergelijkheid. Hij of zij zet andere leidinggevenden met best practices ertoe aan om net hetzelfde te doen en te focussen op de prestaties van mensen, in plaats van op hun geslacht.

“Echte gendergelijkheid bereik je volgens mij op het moment dat je als werknemer niet hoeft te kiezen tussen je gezin en je carrière, of je nu man of vrouw bent”, zegt Erwin Ollivier. “Het glazen plafond doorbreken is maar een eerste stapje in de goede richting. Het echte werk begint bij het blootleggen van alle verborgen mechanismen die de ongelijkheid in stand houden, mechanismen waar zowel de bedrijfscultuur, de mannen, maar ook de vrouwen een verantwoordelijkheid in hebben. Elementen als de hero-cultuur, met zijn opbod in gepresteerde uren, het promoveren in functie van zichtbaarheid in plaats van impact en efficiëntie, de zelfkritische houding van vrouwen wanneer carrière-opportuniteiten zich aanbieden, zijn allemaal aspecten die in het voordeel spelen van mannelijke profielen. Of die daar dan gelukkig mee zijn is natuurlijk de echte vraag. Ook mannen moeten zonder schuldgevoel eens vroeger naar huis kunnen om bijvoorbeeld een ziek kind op te vangen of te helpen bij het huiswerk.”

“Door als CEO bewust te worden van die dynamieken en de vastgeroeste rolpatronen te doorbreken, werk je pas echt aan gelijkheid”, zegt Ollivier. “Dit doe je door via kleine, maar slimme regeltjes je beleid hierop af te stemmen. Bijvoorbeeld door geen belangrijke meetings in te plannen voor 9.30 uur. Of door bij het inplannen van internationale events – waarvoor reizen noodzakelijk is – rekening te houden met schoolvakanties en examenperiodes. We moeten we ons niet beperken tot het openstellen van de mannenwereld voor vrouwen. We moeten de bedrijfscultuur herdenken met respect voor de authenticiteit van mannen én vrouwen.”

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.