Nieuws Vlaams Brabant Essers overweegt uitbreiding van site in Vilvoorde

Essers overweegt uitbreiding van site in Vilvoorde

Essers overweegt uitbreiding van site in Vilvoorde

De beslissing van de Raad van State om het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de uitbreiding van H.Essers in Genk te schorsen roept veel teleurstelling op bij het transportbedrijf. Essers gaat nu op zoek naar een “noodoplossing om de marktpositie te behouden en te versterken”. Een mogelijke oplossing is een uitbreiding van de site in Vilvoorde.

Essers zoekt naar een noodoplossing om de marktpositie in de farma-industrie te behouden. “De uitbreiding naar één grote vestiging voor farma is cruciaal voor de groei van ons bedrijf”, zegt ceo Gert Bervoets. “De bestaande farma-valley aan de Transportlaan in Genk heeft de maximale capaciteit bereikt. Een uitbreiding naar één hub van dertig hectare is noodzakelijk om de marktpositie te behouden en te versterken.”

Bij de start van de procedures tegen de uitbreiding van Essers in Genk in 2013 werden achttien alternatieve locaties onderzocht, maar geen enkele kwam toen in aanmerking. Een uitbreiding aan de Transportlaan in Genk bleef als enige realistische locatie over. Door de schorsing kan de planning om vanaf september een gedeelte van het Essersbos te rooien opgeborgen worden.

“Om op korte termijn de lopende projecten te kunnen opvangen zoeken we actief naar een oplossing. Daarbij denken we aan een uitbreiding van onze bestaande site in Vilvoorde aan de Havendoklaan bij Cargovil. Dat heeft dan uiteraard wel consequenties voor de beoogde jobcreatie in Limburg.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.