Nieuws Vlaams-Brabant Etiglia krijgt broertje na overname

Etiglia krijgt broertje na overname

Etiglia krijgt broertje na overname

BEERSEL – Het Beerselse Etiglia Labels, de label- en vouwkartondivisie van de Gentse Graphius Group, krijgt er een broertje bij: Etiglia Packaging. De nieuwe entiteit wordt gevormd na de overname van de Oostendse Drukkerij Lowyck. Deze laatste blijft onder dezelfde naam het commerciële drukwerk vermarkten. 

Om haar positie in de markt van de vouwkartonnen verpakkingen te versterken neemt Graphius Group de Oostendse Drukkerij Lowyck over. Lowyck ontwikkelde de afgelopen jaren zijn industriële kartonnageactiviteiten voor food en non-food.

Vlaams-Brabantse broer 

De site in Oostende blijft operationeel onder leiding van Steven en An Lowyck en alle verwerking van vouwkarton van de groep (snackbakjes, bakjes voor fruit en groenten, sleeves, pralinedozen,…) zal daar worden gecentraliseerd onder de vlag Etiglia Packaging. Etiglia Packaging is het nieuwe broertje van Etiglia Labels, de label- en vouwkartondivisie van Graphius Group en met uitvalsbasis in het Vlaams-Brabantse Beersel.

Na de overname van Lowyck blijft het commercieel drukwerk wel verder varen onder de vlag van Drukkerij Lowyck.

Investeringen 

Graphius Group voorziet voor Etiglia de komende 2 jaar een investeringsprogramma van 4 miljoen euro in de verdere uitbouw en automatisering van de drukkerij, stans- en vouwplakafdeling. Een R&D afdeling wordt opgestart en belast met de zoektocht naar kartonnen alternatieven voor plastics die op heden nog vaak in verpakkingen wordt gebruikt. Deze ecologische benadering kadert in de algemene visie rond duurzaamheid binnen Graphius Group.

Integrale verwerking 

Denis Geers,  CEO Graphius Group: “De overname van Lowyck is een belangrijke stap in de verdere uitbouw van Etiglia.  Voortaan kunnen we de integrale verwerking van vouwkarton in huis waardoor we naast een forse uitbreiding van onze productiecapaciteit een betere service kunnen bieden aan onze klanten”, besluit Geers.

De 25 medewerkers van Drukkerij Lowyck blijven aan boord.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.