Nieuws Vlaams-Brabant Eurofiber legt glasvezelverbinding aan bij Delhaize

Eurofiber legt glasvezelverbinding aan bij Delhaize

Foto Marc Herremans - Corelio

Eurofiber legt glasvezelverbinding aan bij Delhaize

ZELLIK – Het bedrijf Eurofiber gaat een 40 Gigabit dedicated glasvezelverbinding aanleggen bij winkels, distributiecentra en campussen van retailer Delhaize. Dat hebben de twee bedrijven maandag aangekondigd in Zellik, aan de hoofdzetel van de retailer. Federaal minister voor Telecommunicatie Petra De Sutter (Groen) kwam maandag een kijkje nemen in Zellik.

Een dedicated fiberaansluiting laat een bedrijf toe over een eigen, private weg naar de cloud te beschikken. Snelheid en bandbreedte zijn gegarandeerd en aanpasbaar aan de concrete behoeften van het bedrijf. De 40 Gigabit verbinding is de snelste internetverbinding die er tot nu toe bestaat in België.

Dankzij de nieuwe glasvezelverbinding zullen klanten van Delhaize kunnen genieten van “hoogtechnologische snufjes”, zegt het bedrijf. Zo kunnen ‘slimme’ winkelrekken doorgeven wanneer producten niet meer voorradig zijn en aangevuld moeten worden.

Ook op vlak van duurzaamheid is de glasvezelverbinding een belangrijke aanwinst. Delhaize kan de frigo’s bijvoorbeeld realtime monitoren, waardoor het energieverbruik beter beheerd kan worden. Hetzelfde geldt voor de monitoring van broodovens, zonnepanelen en laadpalen voor elektrische wagens.µ

Supersnel internet

Uit cijfers van minister De Sutter blijkt dat slechts twee op de tien gebouwen in ons land een glasvezelverbinding hebben. In Europa is dat gemiddeld vijf op de tien. “De aanleg van glasvezel komt stilaan in een stroomversnelling in ons land, en dat blijkt ook nodig te zijn. De meeste Belgen surfen nu al snel op het internet door glasvezel, tegen 2030 kan iedereen een supersnelle internetverbinding hebben.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.