Nieuws Vlaams Brabant Eurofiber levert digitale infrastructuur voor zelfrijdende auto

Eurofiber levert digitale infrastructuur voor zelfrijdende auto

Eurofiber levert digitale infrastructuur voor zelfrijdende auto

ZelfrijdendewagenEurofiber heeft de voorbije maanden actief samengewerkt met autofabrikanten en collega’s uit de telecomindustrie om in de eerste helft van 2017 een grootschalig Europees project met een zelfrijdende auto te lanceren. Voor de uitrol in de Benelux zal de leverancier van hoogwaardige digitale infrastructuur uit Zaventem het voortouw nemen.

De Europese Unie lanceerde in Brussel een project om zelfrijdende auto’s te testen vanaf begin 2017. Het beoogt een versnelde uitrol van een Europees netwerk waarmee dat soort wagens de weg op kan. Met een pleidooi voor een  open netwerk participeert Eurofiber in dit project van digitale economie en samenwerkingsverband tussen de telecommunicatie- en automobielbranche.

“De ontwikkeling van de zelfrijdende auto is sterk afhankelijk van een hoogwaardige digitale infrastructuur”, zegt Alex Goldblum, CEO van Eurofiber. “Om te voorkomen dat de verbinding voor de besturing en de route stopt bij de grens is een open infrastructuur van cruciaal belang. Eurofiber is de enige glasvezelspecialist die een grensoverschrijdend netwerk heeft aangelegd in Europa. Ons open netwerk voor mobiele toepassingen in de Benelux is bij uitstek geschikt voor de zelfrijdende auto.”

“Doorgedreven samenwerking tussen ketenaanbieders is een belangrijke voorwaarde voor succes van dit project”, stelt Bart Oskam, CTO van Eurofiber. “Wij hebben de voorbije maanden actief deelgenomen aan gesprekken met overheidsvertegenwoordigers en automobielfabrikanten over de eisen voor de digitale infrastructuur.”

De deelnemers aan het project onderzoeken de potentiële struikelblokken voor op vlak van technologie en wet- en regelgeving. Daarbij komen thema’s als data-uitwisseling, verdienmodellen en borging van privacy aan bod. Zelfrijdende auto’s worden straks ontwikkeld op basis van nieuwe 5G- technologieën.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.