Nieuws Vlaams Brabant Europese Commissie nomineert Leuven voor milieuprestaties

Europese Commissie nomineert Leuven voor milieuprestaties

Europese Commissie nomineert Leuven voor milieuprestaties

De stad Leuven is een van de drie genomineerden voor een European Green Leaf Award 2018. Dat is een onderscheiding van de Europese Commissie voor milieuprestaties.

Leuven, Ludwigsburg (Duitsland) en Växjö (Zweden) zijn de drie genomineerden voor de European Green Leaf Award 2018. Dat is een aanmoediging voor milieuprestaties die steden tussen 20.000 en 100.000 inwoners leveren.

De prijs wordt sinds 2015 toegekend. In 2017 draagt de Ierse stad Galway de titel.

De Europese Commissie roept jaarlijks ook een Europese stad met meer dan 100.000 inwoners uit als European Green Capital, voor inspanningen voor het milieu, sociale en economische duurzaamheid. Gent is een van de vijf genomineerden, naast Lathi (Finland), Lissabon (Portugal), Oslo (Noorwegen) en Talinn (Estland). Sinds 2011 wordt die titel toegekend aan een Europese stad met meer dan 100.000 inwoners. Voor 2018 mag Nijmegen de titel dragen.

De steden moeten nu een jury overtuigen van hun beleid rond duurzaamheid, de mogelijkheid om als rolmodel te fungeren en de manier waarop ze daarover met de buitenwereld zullen communiceren. De winnaar wordt op 2 juni bekendgemaakt in Essen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.