Nieuws Vlaams Brabant Exit horecamonument De Wiering in Leuven

Exit horecamonument De Wiering in Leuven

Exit horecamonument De Wiering in Leuven

unspecifiedDe Wiering in Leuven houdt op te bestaan. Daarmee verliest de universiteitsstad nog maar eens een horecamonument. De topkroeg uit de gouden jaren zeventig en tachtig was de voorbije twee decennia al gedegradeerd tot brasserie. De zaak wordt overgenomen door Rotis, nog maar eens een eetgelegenheid erbij.

Volgens het pr- en communicatiebureau dat de sluiting aankondigt, bestaat De Wiering twintig jaar. Een kleine duik in de geschiedenis zou hen leren dat het minstens het dubbele is. Vooral in de gouden periode van het Leuvense uitgaansleven, de jaren zeventig en tachtig, was de bruine kroeg in de Wieringstraat erg in trek bij zowel studenten als Leuvenaars.

De afgelopen twintig jaar was het karakteristieke pand aan de Dijle niet meer dan een doorsnee brasserie, weliswaar van het gezellige soort door de inrichting en de bijzondere locatie. Topper op het menu waren de ribbetjes van het huis. De uitgebreide bierkaart deed (een beetje) aan de gloriedagen denken.

Nu zondag 16 oktober is het afgelopen. “We vinden het tijd voor iets nieuws”, zeggen de eigenaars van de Wiresto Group. “De Wiering maakt plaats voor een nieuw concept. Rotis staat voor een keuken gericht op ambachtelijke en kwaliteitsvolle producten.” Lees: kip met frieten en sla of ribbetjes op de  houtskoolgrill. Simpel mag natuurlijk ook, graag zelfs.

De verbouwingen starten meteen na de sluiting en worden nog eind dit jaar  afgerond. “Het pand zal niet meer te herkennen zijn. De oppervlakte wordt verdubbeld en het interieur wordt volledig vernieuwd.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.