Nieuws Vlaams Brabant Exit restaurant Tr3s in Leuven

Exit restaurant Tr3s in Leuven

Exit restaurant Tr3s in Leuven

TR3SHebben de aanslagen van 22 maart ook een nefaste invloed op de horeca in Leuven? Als we de uitbaters van restaurant Tr3s in Leuven mogen geloven zeer zeker wel. Zij sluiten onverwacht en onaangekondigd de deuren. En wel meteen. Na zeven jaar valt het doek over de zaak in de Muntstraat.

Tr3s was het lievelingsrestaurant van het stadsbestuur van Leuven. Maar niet alleen bij politici scoorden chef-kok Pascal Van Couteren en zijn team goed met hun Belgische klassiekers in een moderne uitvoering. Tot eenieders verbazing heeft de zaak de deuren gesloten en wel definitief.

Zelf geven de uitbaters twee oorzaken aan. Ze verwijzen naar de aanslagen van 22 maart in Zaventem en Brussel. “Daardoor komen er ook opvallend minder toeristen naar Leuven”, zegt Van Couteren. “Vooral het aantal reservaties voor lunches met buitenlandse zakenmensen is fors teruggelopen.”

Een tweede factor is de toenemende concurrentie. “In de verhouding tussen prijs en kwaliteit zaten we zeker goed. Maar restaurants staan vandaag financieel minder sterk door de nog altijd hoge loonlasten en de stijgende kostprijs van producten. Het restaurant had zes mensen in dienst.

Het laatste publieke optreden van Pascal Van Couteren en zijn broer, die in Tr3s in de keuken stond, wordt de catering van de zomerbar van Museum M in Leuven.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.