Circulair ondernemen is ondernemen op een manier waarbij producten en grondstoffen maximaal hergebruikt worden. Bedrijven kunnen dit circulaire gedachtegoed in hun werking integreren door zo weinig mogelijk afval te creëren, producten zo lang mogelijk in gebruik te houden of ze op zo’n manier te ontwerpen dat ze later hergebruikt kunnen worden.
Advies op maat
Met het gloednieuwe circulaire loket, wil de stad ondernemers met circulaire ambities, vragen of interesse in circulaire economie ondersteunen. “We helpen ondernemers verder met al hun vragen over circulair of inclusief ondernemen. Dat gaat van de zoektocht naar een concreet businessmodel, tot het integreren van circulaire principes in de werking van de onderneming. Ondernemers die bijvoorbeeld vragen hebben over wat ze kunnen doen met hun reststromen zoals textiel, plastic of hout kunnen bij ons terecht. Door een beroep te doen op ons netwerk van circulaire experten proberen we elke ondernemer advies op maat te geven. We willen daarnaast ook een klankbord zijn om ondernemers te steunen bij hun circulaire plannen”, vertelt Geert Vaes, expert circulair ondernemen die het loket zal bemannen.
Praktisch
Het loket is gevestigd in maakleerplek (Stapelhuisstraat 13-15, Leuven) en is elke maandag open van 9 tot 17 uur. Iedereen kan dan langskomen zonder afspraak.