Nieuws Vlaams Brabant Extensa mag nog geen bedrijvenzone bouwen aan Parkveld

Extensa mag nog geen bedrijvenzone bouwen aan Parkveld

De zone Parkveld langs de Geldenaaksebaan in Leuven.

Extensa mag nog geen bedrijvenzone bouwen aan Parkveld

De verkavelingsvergunning voor Parkveld in Heverlee bij Leuven werd opnieuw vernietigd. Vastgoedontwikkelaar Extensa kan daardoor nog niet beginnen met de bouw van een bedrijvenzone op het terrein van zestien hectare.

De Raad voor Vergunningsbetwisting heeft voor de tweede keer de vergunning vernietigd die de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant verleend had voor de verkaveling van een deel van het Parkveld. In de motivering wordt verwezen naar de hinder die omwonenden van het project kunnen verwachten, onder meer op het vlak van verkeer en wateroverlast.

Het actiecomité ‘Parkveld blijft’ ijvert voor het behoud van het zestien hectare grote terrein langs de Geldenaaksebaan als open ruimte. Het stelt voor om het systeem van de verhandelbare ontwikkelingsrechten toe te passen en met projectontwikkelaar Extensa te onderhandelen over de ruil van het terrein voor een ander dat beter gelegen is. “Bond Beter Leefmilieu heeft Parkveld bestudeerd als case voor zo’n aanpak”, zegt woordvoerder Patrick Weckhuyzen.

De plannen om woningen en een bedrijvenzone te bouwen zijn al twintig jaar oud. De Raad van State vernietigde enkele jaren geleden de bouwvergunning, omdat de Vlaamse regering het stedelijk gebied Leuven nog niet afgebakend had. In het nieuwe ruimtelijke structuurplan dat Leuven voorbereidt, zijn de woningen langs de Geldenaaksebaan geschrapt. Maar er blijft ruimte voor de verkaveling en de bedrijvenzone.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.