Nieuws Vlaams Brabant Extra geld voor sterkere handelskernen

Extra geld voor sterkere handelskernen

genrebeeld.

Extra geld voor sterkere handelskernen

AARSCHOT/DIEST/PEPINGEN/GRIMBERGEN/KAMPENHOUT/ROOSDAAL – De provincie Vlaams-Brabant trekt 130.000 euro uit voor 24 projecten die de handelskern in Aarschot, Affligem, Beersel, Diest, Dilbeek, Grimbergen, Halle, Herne, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Keerbergen, Kortenaken, Lubbeek, Overijse, Pepingen, Roosdaal en Zaventem moeten versterken. In heel wat gemeenten krijgt de promotie van lokale handelaars een extra duwtje in de rug met de invoering van bijvoorbeeld cadeau-en waardebons en steun voor de horeca. 

“Kernversterking staat hoog op onze agenda”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor Economie. “Door handelskernversterkende initiatieven te ondersteunen, dragen we bij tot een bloeiende economie in onze streek. Daarnaast streven we naar leefbare en levendige dorps- en stadskernen met een toegankelijk en gevarieerd aanbod aan wonen, werken en detailhandel”.

Voorwaarden creëren 

Daarom trekt de provincie Vlaams-Brabant centen uit voor gemeentelijke projecten die de dorps- en stadskernen verkeersveiliger, aantrekkelijker en beter bereikbaar maken. Zo worden de voorwaarden gecreëerd om de bestaande handel in de kernen te versterken en de leegstand tegen te gaan. Aantrekkelijke handelskernen zorgen er ook voor dat inwoners lokaal consumeren bij de eigen handelaars.

Extra ondersteuning 

“Met de coronacrisis was er nood aan extra ondersteuning. Om tegemoet te komen aan de vele vragen vanuit de gemeenten hebben we  beslist om extra financiële middelen te voorzien voor onze subsidie handelskernversterking”, luidt het nog. “Bovendien hebben we een inspiratiegids opgemaakt voor gemeenten met tips en voorbeelden om de handelskern te versterken. We zullen onze extra inspanningen voorzetten om maximaal de lokale economie via een sterk handelskernbeleid te blijven ondersteunen”.

Promotie lokale handelaars 

Voor 2020 werden er 24 handelskernversterkende projecten van  17 gemeenten voor een totaal bedrag van 130.000 euro goedgekeurd. De meerderheid van de projecten focust op de promotie van de lokale handelaars.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Leuven
Leuven

Steffi opent La Citta 2.0

LEUVEN/ROTSELAAR - Steffi Volders, zaakvoerster van kledingzaak La Citta, heeft afgelopen vrijdag haar nieuwe damesboetiek geopend langs de Aarschotsesteenweg in… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Merchtem, Vilvoorde
Merchtem

Broers Colpan openen tweede AH

VILVOORDE - Mathieu en Gabriel Colpan hebben woensdag hun tweede Albert Heijn-franchise geopend aan het Broekplein (wijk 4 Fonteinen) in… Lees meer