Nieuws Vlaams Brabant Extra ploegen voor bagageafhandeling

Extra ploegen voor bagageafhandeling

Extra ploegen voor bagageafhandeling

De directie van Aviapartner heeft dinsdag op een ondernemingsraad initiatieven aangekondigd om het personeelstekort bij de bagageafhandelaar in Zaventem op te vangen. Er worden bijkomende ploegen ingezet en dat zowel ’s morgens als ’s avonds.

De drie vakbonden deelden vorige week een pamflet uit waarin enkele  problemen bij Aviapartner werden aangekaart. Het gaat vooral om het personeelstekort maar ook om onveilig materiaal.

“De directie heeft toegezegd om zowel ’s morgens als ’s avonds bij de bagageafhandeling een extra ploeg in te zetten. Bij de cargoploeg krijgen vier uitzendkrachten een contract van onbepaalde duur”, zegt vakbondssecretaris Bjorn Vanden Eynde (ACV Transcom).

Volgens de bonden is dat onvoldoende om de stijgende werkdruk op te vangen. “Er is te weinig personeel om de naderende piek van de zomerperiode op te vangen.”

Over het onveilige materiaal waarmee gewerkt wordt, werd geen vooruitgang geboekt. “We hebben de werknemers opgeroepen om strikt volgens het boekje te werken en opdrachten niet uit te voeren als de regels niet worden nageleefd. Een vliegtuig mag niet worden afgeladen als de ploeg maar drie in plaats van vijf mensen telt.”

De gesprekken worden hernomen op 19 juni.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Diest
Diest

Ondernemers bundelen krachten

DIEST/PELT - Mia Haesevoets, zaakvoerster van het Diestse Aimbizz, gaat haar kennis en ervaring koppelen aan Q-Academy, onderdeel van de… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer