Nieuws Vlaams Brabant EY en Zonnelied beloond voor duurzaam woon-werkverkeer

EY en Zonnelied beloond voor duurzaam woon-werkverkeer

EY en Zonnelied beloond voor duurzaam woon-werkverkeer

EYHet Pendelfonds keert dit jaar 2,4 miljoen euro steun uit aan Vlaamse bedrijven die initiatieven nemen om het woon-werkverkeer te verduurzamen. Op basis van de negende oproep van het fonds om projecten in te dienen werden deze keer 23 bedrijven geselecteerd. Dat zei Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) donderdag in Diegem (Machelen).

EY, het vroegere Ernst & Young, uit Machelen stimuleert werknemers om hun bedrijfswagen in te ruilen voor een waaier aan alternatieve, meer duurzame vervoersmiddelen zoals openbaar vervoer, autodelen en poolwagens. Werknemers die hierop ingaan, worden beloond met andere extralegale voordelen zoals bijkomende vakantiedagen of het gebruik van een bedrijfsfiets. Het bedrijf investeert ook in kwalitatieve fietsinfrastructuur en in een upgrade van de kleedkamer en douchefaciliteiten.

Zorginstelling Zonnelied uit Roosdaal krijgt steun om een leaseprogramma voor elektrische fietsen uit te werken. Werknemers betalen hiervoor 25 euro per maand. Na afbetaling wordt de fiets hun eigendom.

Steun aan bedrijven om duurzame mobiliteitsoplossingen op maat uit te werken kadert in de beleidsdoelstelling om de Vlaming te stimuleren ook in het woon-werkverkeer meer te kiezen voor de fiets of de bus. “Door te investeren in harde argumenten die chauffeurs kunnen bekeren tot een van de alternatieven voor de auto proberen we pendelaars te verleiden”, zei Weyts. “De tijd van de alleenheerschappij van koning auto is voorbij. Door alternatieven slim te combineren bereik je in vele gevallen nu al vlotter en veiliger je werk.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.