Nieuws Vlaams Brabant Faculty Club opent hightechruimte voor creatief vergaderen

Faculty Club opent hightechruimte voor creatief vergaderen

Faculty Club opent hightechruimte voor creatief vergaderen

Faculty Club opende donderdag een nieuwe vleugel in zijn vergader- en congrescentrum in het Groot Begijnhof in Leuven. De polyvalente ruimte werd WestWing gedoopt. De zaal met aparte vergaderruimten met elk een eigen concept biedt bedrijven een plaats om te werken en te vergaderen. Er is ook een ruimte voor coworking. WestWing combineert een authentiek historisch kader met hoogtechnologische voorzieningen.

De nieuwe vleugel naast het hoofdgebouw is een zelfstandig geheel binnen Faculty Club. Het is een aanvulling op de bestaande vergaderzalen. “Met WestWing willen we een inspirerende omgeving aanbieden waar rust, comfort en creatie centraal staan”, zegt Peter Herbiest, algemeen directeur van Faculty Club.

“WestWing wil bedrijven alle mogelijkheden geven om creatieve ideeën uit te werken. Medewerkers vormen maar een schakel in de ketting die leidt naar een baanbrekend idee. Ook een prikkelende omgeving kan een ideeënproces ondersteunen.”

De nieuwe vleugel is uitgerust met hoogtechnologische tools voor interactieve brainstormingsessies, livestreaming en beeld en geluid van bioscoopkwaliteit. Met een interactieve wand wordt een ontwerpproces van a tot z digitaal verwerkt en veiligd gearchiveerd.

Faculty Club is de enige eventlocatie ter wereld die ingebed is in een Unesco-werelderfgoed als het Groot Begijnhof. Voor WestWing renoveerde de club stallingen uit de zestiende eeuw in overleg met Monumentenzorg. “We wilden zoveel mogelijk oorspronkelijke elementen behouden. Omdat sommige houten balken aangetast waren met houtworm, werden ze uitgehold, binnenin verstevigd en daarna weer opgevuld met hars.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.