Nieuws Vlaams Brabant Falingen meer voelbaar in Leuven dan in Halle-Vilvoorde

Falingen meer voelbaar in Leuven dan in Halle-Vilvoorde

Falingen.

Falingen meer voelbaar in Leuven dan in Halle-Vilvoorde

Bedrijfsinformatiespecialist Graydon maakte cijfers bekend over het aantal faillissementen in Vlaams-Brabant in 2016. In de provincie gingen vorig jaar 598 bedrijven failliet. Dat is een lichte daling met 1,64 procent in vergelijking met 2015.

De daling is vooral voelbaar in het arrondissement Halle-Vilvoorde. Daar werden 292 faillissementen opgetekend, tegenover 317 een jaar eerder. Dat is een daling met acht procent. Voor Halle-Vilvoorde zijn dat de beste cijfers van de voorbije tien jaar.

Dat resultaat wekte enige verwondering omdat geen enkel ander arrondissement zo sterk kreeg af te rekenen met de terreurdreiging en de aanslagen van 22 maart in Zaventem en het naburige Brussel.

Haaks op de positieve trend in Halle-Vilvoorde staan de resultaten in het andere arrondissement van de provincie Vlaams-Brabant. In Leuven steeg het aantal falingen met ruim vijf procent tot 306.

In de eerste zeven maanden van vorig jaar daalde het aantal faillissementen gevoelig. Maar sinds augustus zijn er systematisch opnieuw stijgingen in de faillissementscijfers. Een zoveelste indicatie van de onverminderd slabakkende economie.

De meest getroffen sectoren in Vlaams-Brabant in 2016 waren de horeca, jammer genoeg uitgegroeid tot een vaste waarde, en de bouwsector. Ook drukkerijen, mediabedrijven en uitgeverijen hadden het erg moeilijk in het afgelopen jaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.