Familiaal zuivelbedrijf verhoogt kapitaal met zes nullen

HERNE/LINTER - Zuivelproducent Olympia uit Herfelingen (Herne) heeft een kapitaalsverhoging van 7 miljoen euro doorgevoerd. Het grootste deel van dat vers kapitaal wordt ingebracht door aandeelhouder Robert Huygh, mede-oprichter van de bakkerijgroep Diversi Foods. Ook een privé-investeerder uit Linter pompt geld in het bedrijf. 

Van de 7 miljoen extra kapitaal brengt Robert Huygh  (Familie Huygh) 5,5 miljoen euro in. Het overige 1,5 miljoen euro wordt ingebracht door investeringsvehikel Olympia Dairy Invest (1,2 miljoen euro) en een private investeerder uit Linter (300.000 euro). Met deze transactie verhoogt Huygh zijn aandeel in Olympia, nadat hij in 2018 ongeveer een derde van de aandelen in handen kreeg. Het kapitaal van Olympia bedraagt na deze transactie iets meer dan 13 miljoen euro.

Industriële klanten 

Ongeveer 170 landbouwers leveren Olympia jaarlijks 67 miljoen liter melk, wat verwerkt wordt tot onder andere melk in glazen- en PE flessen, room, boter, desserten en ijsproducten. Naast het merk Olympia worden ook private labels geproduceerd in opdracht van industriële klanten zoals Danone, Milcobel of Lactalis.

Olympia 

Olympia werd opgericht in 1946 als "Zuivelfabriek van Herfelingen". Onder impuls van vader Van Impe en zonen Luc en Mar werd in 1991 een compleet nieuwe fabriek gebouwd die zelf PE flessen produceert voor UHT melk en room. In 2018 fuseerde Olympia met het Veltemse zuivelbedrijf Vitalac. Het bedrijf behaalt een omzet van ongeveer 80 miljoen euro en stelt iets meer dan 180 mensen tewerk.