Nieuws Vlaams Brabant Families van AB InBev kopen aandelen voor 100 miljoen euro

Families van AB InBev kopen aandelen voor 100 miljoen euro

Families van AB InBev kopen aandelen voor 100 miljoen euro

Het investeringsvehikel Patrinvest, dat in handen is van de AB InBev-families Van Damme en Van der Straten-Ponthoz, heeft voor een bedrag van 104,78 miljoen euro aandelen van de brouwer gekocht. Dat blijkt uit een melding op de website van de Brusselse beurswaakhond CBFA.

Patrinvest kocht in totaal een miljoen aandelen tegen 104,78 euro per stuk. Uit een andere melding blijkt dat MHT Benefit Holding Company, gelinkt aan AB InBev-bestuurslid Marcel Herrmann Telles, 92.300 aandelen kocht voor in totaal 9,7 miljoen euro.

Alexandre Van Damme (foto) geldt als de rijkste man van België. Onlangs lekte uit dat hij in de zomer verhuisd is naar Zwitserland. Van Damme is de belangrijkste Belg bij AB InBev en een bepalende figuur bij voetbalclub Anderlecht. Hij kocht een domein van ruim 21.000 vierkante meter in het Zwitserse dorpje Chéserex, in de buurt van Genève. Meer dan waarschijnlijk speelden fiscale redenen een rol bij de verhuizing. Zwitserland heeft zoals bekend een gunstig fiscaal regime voor vermogende buitenlanders.

Van Damme begon zijn carrière bij het toenmalige Interbrew, waar hij in de voetsporen trad van zijn vader en grootvader. Hij maakt sinds 1992 onafgebroken deel uit van de raad van bestuur van de biergigant en is er ook grootaandeelhouder. Zijn fortuin zou enkele miljarden euro bedragen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Brussel
Brussel

Brussel baadt in bier

BRUSSEL/LEUVEN -  In hartje Brussel heeft bierspa Bath & Barley de deuren geopend. Bath & Barley is een luxueuze privé-wellness,… Lees meer

Aarschot
Aarschot

Cafébaas overleden

AARSCHOT - In Rillaar bij Aarschot is afscheid genomen van Jan Trevels. Samen met zijn partner Nelly stond hij achter… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer