Nieuws Vlaams Brabant Faresa legt piekeren aan banden met speciale training

Faresa legt piekeren aan banden met speciale training

Faresa legt piekeren aan banden met speciale training

faresaHet psychologisch centrum  Faresa uit Leuven pakt uit met een doorgedreven training om het piekeren te verminderen. Die richt zich tot alle mensen die door hun gepieker risico lopen op depressie, angststoornissen en burn-out. Gediplomeerde psychologen bieden de kans om negatieve gedachten los te laten. “Piekeren kan leiden tot stress en onzekerheid, maar er zijn manieren om ermee om te gaan”, zegt Annemarie Van Engeland, psychologe en trainster bij Faresa.

Zelfs de grootste optimist onder ons maakt zich af en toe wel eens zorgen. “Soms piekeren is doodnormaal. Maar als uw gedachten vaak met uzelf op de loop gaan, kan dat leiden tot angst of depressie”, stelt Van Engeland. “Het is dus zaak om te stoppen met piekeren alvorens het u stopt.”

Mensen kunnen piekeren over dingen uit het verleden maar evenzo over de toekomst. Op stressvolle dagen kunnen mensen zich letterlijk ziek piekeren. “Die zorgen moet u zien te doorbreken. Om piekeren te verminderen zijn er in de cognitieve gedragstherapie heel wat manieren waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze effectief werken.”

Uit onderzoek blijkt dat door een tijdige aanpak van piekergedachten het risico op stress, angst en depressie sterk afneemt. Daarom organiseert Faresa een groepstraining die u anders leert denken en handelen. “In twee maanden tijd leer je begrijpen waarom je piekert en krijg je persoonlijke, praktische tips om hiermee te stoppen. Dat kunnen mindfulnessoefeningen zijn, maar ook adviezen om je gedrag aan te passen.”

De cursus ‘Pieker je niet ziek’ is gericht op volwassenen. De training werd bewerkt aan de KU Leuven.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Kampenhout
Kampenhout

Artoos group haalt groot raamcontract binnen

KAMPENHOUT/GANSHOREN –  Het communicatieproductiebedrijf artoos group uit Kampenhout/Ganshoren heeft een belangrijke raamovereenkomst gesloten met de Vlaamse overheid. Het akkoord moet… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer