Nieuws Vlaams Brabant Farmabedrijf recycleert afvalwater van 4.000 zwembaden

Farmabedrijf recycleert afvalwater van 4.000 zwembaden

waterzuivering InBev

Farmabedrijf recycleert afvalwater van 4.000 zwembaden

ZAVENTEM/LESSEN – Farmabedrijf Takeda Belgium, met vestigingen in Zaventem en Lessen, heeft op zijn productiesite in Henegouwen een waterzuiveringsinstallatie in gebruik genomen. In de toekomst zal het bedrijf 600.000 m3 afvalwater per jaar recycleren, het equivalent van 4.000 zwembaden. 

Door de investering moet het drinkwaterverbruik van het bedrijf met 90% kunnen verminderen.  “Dankzij deze innovatie kan de productiesite van Lessen maar liefst 600.000 m3 stadswater recupereren en hergebruiken, wat leidt tot een vermindering met 90 procent van het drinkwaterverbruik van de site”, stelt Takeda in een bericht. “Dat volume komt overeen met het jaarlijkse waterverbruik van bijna 18.000 Belgen, oftewel het totale aantal inwoners van de stad Lessen. Het gerecycleerde water zal (her)gebruikt worden in het productieproces van geneesmiddelen en voldoet aan de strengste kwaliteitseisen.”

Duurzaamheid 

Het Japanse bedrijf Takeda heeft de ambitie om de CO2-uitstoot van al zijn activiteiten tegen 2040 naar nul te brengen. De Henegouwse vestiging koopt al 100 procent hernieuwbare energie aan en wil dit jaar ook meer dan 8.000 zonnepanelen installeren.

Ekopak 

De waterzuiveringsinstallatie werd gerealiseerd in samenwerking met het Tieltse Ekopak, waarin de investeringsmaatschappij Alychlo van Mark Coucke een belang heeft van 49 procent, CEO Pieter Loose heeft de rest in handen, en maakte vorige week bekend met het bedrijf naar de beurs te willen in de hoop 50 miljoen euro op te halen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.