Nieuws Vlaams Brabant Farmaceutisch bedrijf Mylan schrapt 42 banen

Farmaceutisch bedrijf Mylan schrapt 42 banen

Farmaceutisch bedrijf Mylan schrapt 42 banen

Het farmaceutische bedrijf Mylan uit Hoeilaart wil 42 banen schrappen. Dat is het gevolg van een herstructurering. Die komt er na de overname van sectorgenoot Meda. Mylan is vooral bekend als producent van de adrenalinespuit Epipen tegen allergische reacties.

De Amerikaanse farmagroep Mylan kondigde vorige maand een forse herstructurering aan waarbij minder dan tien procent van het aantal banen zou verdwijnen.

Bij de Belgische filialen Mylan, Mylan EPB en Meda, waar samen 187 mensen werken, werd een sanering voorgesteld die veel verder gaat. Mylan wil 42 banen schrappen in de hoofdzetel in Hoeilaart en in de vestigingen in Brussel en Waver. Dat is 22 procent van het personeel.

“Na de eerste gesprekken in de procedure-Renault hebben we hoop dat dat aantal toch kan zakken”, zegt vakbondssecretaris Marian Willekens van LBC-NVK. De sanering komt niet helemaal onverwacht, maar toch heerst er wrevel bij het personeel. “Van de werknemers worden nu zware offers geëist, terwijl het loon van het management fors is gestegen”, stelt Willekens.

Het Amerikaanse zakenblad Forbes berekende dat de ceo van Mylan Heather Bresch haar loon in acht jaar tijd met …671 procent zag stijgen. De jongste twee jaar verdiende ze 39 miljoen dollar of 36,7 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.