https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_03_17_52f4730a-299f-4e5e-9c39-dcd65c1b7ab4 Foto Belga

Fastfoodketen McDonald’s laat oog vallen op Aarschot

AARSCHOT - Fastfoodketen McDonald’s bekijkt of ze een nieuwe vestiging kan openen in Aarschot. De keten diende recent een omgevingsvergunning in voor een hamburgerzaak op de Herseltsesteenweg, tegenover de Witte Molen.

“Wij willen een McDonald’s in Aarschot”, vraagt een Facebookpagina al jaar en dag. 2.600 volgers zijn het daarmee eens. Hun wens lijkt nu in vervulling te komen. “De mensen van McDonald’s zijn al een paar keer langsgeweest op het gemeentehuis”, zegt Bert Van der Auwera (Open VLD), schepen van Economie. “Nu hebben ze officieel een omgevingsvergunning ingediend. Het duurt zo’n drietal weken om die te behandelen, dan kunnen de plannen pas definitief worden.”

Integreren

De vestiging zou op de Herseltsesteenweg komen, tegenover de Witte Molen. “We gaan er als gemeentebestuur over waken dat het gebouw mooi geïntegreerd wordt in de omgeving”, zegt de schepen. “Een klassieke burgerzaak zoals eentje op de snelweg past daar nu eenmaal niet.”

Het is niet de eerste keer dat een fastfoodketen interesse toont in Aarschot. “KFC, Burger King… Ze lijken allemaal interesse te hebben in onze stad”, zegt Van der Auwera. “Dit is wel de eerste keer dat het zo concreet is. Je hebt natuurlijk voor- en tegenstanders, maar veel inwoners vragen er al lang naar.”