Nieuws Vlaams Brabant Feest bij Brussels Airlines: 240 nieuwe jobs en premie van 5 miljoen

Feest bij Brussels Airlines: 240 nieuwe jobs en premie van 5 miljoen

Feest bij Brussels Airlines: 240 nieuwe jobs en premie van 5 miljoen

Brussels airlinesFeest bij Brussels Airlines. De luchtvaartmaatschappij uit Diegem (Machelen) plant dit jaar voor 20 miljoen euro investeringen, goed voor 240 nieuwe jobs. De onderneming met thuisbasis op Brussels Airport in Zaventem is voor het eerste sinds 2010 winstgevend en laat het personeel daarvan meegenieten. Er wordt in totaal 5 miljoen euro uitgekeerd. Bruto wel te verstaan.

Brussels Airlines, opgericht in het najaar van 2006, heeft in 2015 een nettowinst geboekt van 41,3 miljoen euro. Dat is de eerste winst sinds 2010. Topman Bernard Gustin maakte dat donderdag zelf bekend. Dat de maatschappij na vijf jaar opnieuw winstgevend is, dankt ze onder meer aan een passagiersrecord, met ruim 7,5 miljoen reizigers in 2015.

“In twee jaar tijd is het aantal passagiers met dertig procent gestegen”, zegt Gustin. Ook de kosten konden verder worden verlaagd. “Onze resultaten bewijzen dat we Brussels Airlines met succes aan het transformeren zijn naar een moderne luchtvaartmaatschappij. Maar er is geen reden om zelfgenoegzaam te worden. We moeten Brussels Airlines in de concurrentiële marktomgeving van vandaag nog competitiever en aantrekkelijker maken.”

De luchtvaartmaatschappij laat het personeel meegenieten van de eerste winst sinds 2010. Er wordt in totaal 5 miljoen euro uitgekeerd. “Een beloning voor de inspanningen die de werknemers in 2012 leverden bij de herstructurering”, zegt financieel directeur Jan De Raeymaeker.

“Bij de reorganisatie hebben we grote bijdragen gevraagd van het personeel, met looninleveringen en meer flexibiliteit. Nu we winstgevend zijn, willen we een deel van de winst herverdelen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.