WildiersKeerbergenOpening-01

Fietsen Wildiers opent nieuwe winkel in Keerbergen

Fietsen Wildiers opende donderdag haar nieuwe vestiging in Keerbergen. Die kwam er nadat het vorige pand te klein werd. De zaak werd officieel ingehuldigd door burgemeester An Schevenels.

Fietsen Wildiers is sinds 2021 actief in de gemeente, nadat het fietsenwinkel Swekalfi van Geert Sweeck integreerde in de zaak. De fietsenzaak kende in de jaren die volgde een sterke groei, waardoor het pand in de Bakestraat te klein werd. Daarom verhuisde Fietsen Wildiers naar een groter pand in de Lindestraat, waar klanten vanaf deze week terechtkunnen. In het pand is ruimte voor een flagshipstore en technisch atelier.

Wildiers wil met de flagshipstore zijn aanbod naar klanten toe verruimen en inzetten op premiumfietsen en ontzorging. "Dankzij de verhuis is de nieuwe winkel niet alleen groter en beter bereikbaar, maar konden we ook ons aanbod uitbreiden", klinkt het. "Er worden vandaag meer premiummerken aangeboden en ook het aantal bakfietsen en cargofietsen is toegenomen."

“Onder impuls van de trend naar duurzame mobiliteit en de opkomst van fiestleasing, is de fiets is de voorbije jaren enorm geëvolueerd en dit zowel qua techniek als design. Het gevolg is dat klanten niet alleen veel meer keuzemogelijkheden hebben, maar ook meer nood aan goed advies en begeleiding", legt filiaalmanager Tjörven Weenen uit. "Deze flagshipstore biedt ons de mogelijkheid om een totaalbeleving aan te bieden. Zo is er naast e-bikes en e-bakfietsen, veel aandacht voor de sportieve fietser die op zoek is naar een race-, mountain- of gravelbike.”

De fietsenwinkel wil zich ook toeleggen op ontzorging van de klanten, met een focus op technisch onderhoud en nazicht. “Steeds meer mensen gebruiken hun e-bike als volwaardig alternatief voor hun wagen. Het gevolg is dat ook het fietsonderhoud steeds meer op dat van een wagen gaat lijken. Maar hier heb je wel de juiste omkadering én de juiste mensen voor nodig. Bij de verhuis naar de nieuwe flagshipstore hebben we dan ook veel aandacht gegeven aan de creatie van de best mogelijke technische werkplaats.” besluit Kris Voet, CEO van Fietsen Wildiers.