Fietsenbedrijf Ludo gaat in zee met familie Vande Vyvere

KORTENBERG - Fietsenbedrijf Ludo, bekend van het merk Granville, gaat in zee met de familie Vande Vyvere om internationaal uit te breiden. Dat gebeurt via haar investeringsgroep Vybros Invest. De Rijkste Belgen kwam naar buiten met het nieuws en werd bevestigd aan De Tijd.

Beide families creëren de holding Cycling Guru's, die de fietsenproducent zal overkoepelen. De holding krijgt een startkapitaal van 9,4 miljoen euro en is voor 45 procent in handen van Vybros Invest, dat als investeringsmaatschappij focust op vastgoed en investeringen in kmo's met groeiambities. De overige aandelen zitten bij de familie Huygens (52%) en vier leden van het management van Ludo.

Ludo, al drie generaties in handen van de familie Huygens, was al een tijdje op zoek naar een externe partner om nieuwe geografische markten te kunnen aanboren. De fietsambities van de tandem Huygens-Vande Vyvere zijn dan ook niet min. Ludo realiseerde in het boekjaar 2021-2022 (tot eind augustus 2022) een omzet van 26 miljoen euro. Dit boekjaar mikt het fietsenbedrijf op meer dan 40 miljoen euro. Vandaag voert Ludo al fietsen uit naar Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Polen.