Nieuws Vlaams Brabant Leuvenaars helpen Leuvenaars aan 7 miljoen

Leuvenaars helpen Leuvenaars aan 7 miljoen

Leuvenaars helpen Leuvenaars aan 7 miljoen

LEUVEN/HERENT – Rein4ced, de Leuvense producent van fietskaders uit hoogtechnologisch composietmateriaal, heeft 7 miljoen euro aan kapitaal opgehaald. Het Leuvense kapitaalfonds Capricorn leidde de investeringsronde. 

Rein4ced  is een Leuvense producent van lichtgewicht fietskaders. De nieuwe ­generatie van koolstofvezelfietsen combineert de stijfheid en de lichtheid van de traditionele koolstofvezel met de taaiheid van niet-gehard staal. Het resultaat is dat de innovatieve fietskaders niet alleen lichter en stijver zijn, maar ook duurzamer en vooral veiliger. De kans op een gebroken kader is bijna nihil.

Kwetsbaar

Rein4ced werd in 2015 als spin-off van de KULeuven opgericht met onder meer Michaël Callens en Niels De Greef als stichters. Ondertussen telt de scale-up een 50-tal medewerkers en levert het bedrijf zijn innovatieve fietskaders vanuit zijn hooggeautomatiseerde productielijn in ­Winksele (Leuven) aan andere fietsproducenten.

“Onder meer door de corona­crisis, maar ook door het vastgelopen containerschip op het Suezkanaal en de militaire coup in ­Myanmar, is het voor vele fietsproducenten in de wereld duidelijk geworden dat hun keten van toeleveranciers erg kwetsbaar is geworden”, zegt chief product officer (CPO) Dave Luyckx van Rein4ced. Precies daar wil de producent met de 7 miljoen onder meer op inspelen. “Met onze nieuwe materiaaltechnologie willen we onze klanten helpen in het opzetten van een geautomatiseerd productieproces.” Daarnaast ziet het Leuvense bedrijf ook mogelijkheden in andere sporten, maar ook in de auto- en de luchtvaartsector.

Uniek productaanbod

De 7 miljoen euro aan vers kapitaal werd opgehaald onder leiding van het Leuvens durfkapitaalfonds Capricorn.  “Bij Capricorn volgen we dit bedrijf al sinds 2017 en we zijn sterk onder de indruk van het traject dat dit team heeft afgelegd”, zegt Ludwig Goris van Capricorn. “Als investeerder in materialen en chemische producten weten we hoeveel tijd en moeite het kost om een nieuwe productiefaciliteit uit de grond te stampen. We zijn blij dat we het bedrijf kunnen ondersteunen in zijn schaalvergroting en in het helpen realiseren van de mogelijkheden van zijn uniek productaanbod.”

Andere investeerders

Behalve Capricorn investeren Quest for Growth (met Capricorn als beheersvennootschap), Gemma Frisius Fund, Finindus en het Innovation Fund centen in REIN4CED.

Bron: Belang van Limburg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.